Ha nálunk paradicsomos étel kerül az asztalra, mindig tudom, hogy nyert ügyem van.
Nincs fujjogás, nincs lázadás, hogy "ezt én nem szeretem!", nincs étel tologatás a tányéron.
Az ilyesminek csak neki ül a család és jóízűen elfogyasztja.
Maximum annyi kommentár van hozzá, hogy "Anya, ez isteni volt!". 😊
Most ezt a csirkés receptet szeretném megmutatni, ami nem csak nagyon finom, de pillanatok alatt el is készül.
Részletes videó receptért látogass el az Alajuli YouTube csatornára!
⬇️ ⬇️ ⬇️ KATTINTS IDE! ⬇️ ⬇️ ⬇️
https://www.youtube.com/watch?v=ZHgkRHAk_vM&t=14s
Ne felejtsd el beállítani a magyar feliratot!
Hozzávalók:
A csirkemellhez:
• 300 g csirkemell
• 8 csipet só
• 4 csipet bors
A mártáshoz:
• 3 ek olíva olaj
• 4 gerezd fokhagyma
• 400 g darabolt paradicsom
• 1 csapott mk só
• 2 ek cukor
• 1 db babérlevél
• 1 mk őrölt kömény
• 2 csipet bors
• 20 db bazsalikom levél
• 1 tk oregánó
• 100 ml tej
A díszítéshez:
• 50 g reszelt sajt
• néhány bazsalikom levél
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.
Olíva olajon a húsok mindkét oldalát megsütjük, majd félretesszük.
A visszamaradt olajban alacsony lángon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, majd beleöntjük a darabolt paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
Beletesszük a babérlevelet, majd megszórjuk őrölt köménnyel. Egy villa segítségével kissé összenyomkodjuk a paradicsom darabokat, így sűrűbb, krémesebb lesz a mártás.
A bazsalikom leveleket apróra vágjuk és a mártáshoz adjuk.
Megszórjuk oregánóval, beleöntjük a tejet, beletesszük a hússzeleteket, majd az egészet készre főzzük.
Főtt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése