2023. június 3., szombat

Csirkemell paradicsom szószban

 Ha nálunk paradicsomos étel kerül az asztalra, mindig tudom, hogy nyert ügyem van.

Nincs fujjogás, nincs lázadás, hogy "ezt én nem szeretem!", nincs étel tologatás a tányéron. 

Az ilyesminek csak neki ül a család és jóízűen elfogyasztja. 

Maximum annyi kommentár van hozzá, hogy "Anya, ez isteni volt!". 😊

Most ezt a csirkés receptet szeretném megmutatni, ami nem csak nagyon finom, de pillanatok alatt el is készül. 

Részletes videó receptért látogass el az Alajuli YouTube csatornára!

⬇️ ⬇️ ⬇️ KATTINTS IDE! ⬇️ ⬇️ ⬇️

https://www.youtube.com/watch?v=ZHgkRHAk_vM&t=14s

Ne felejtsd el beállítani a magyar feliratot!




Csirkemell paradicsom szószban 

Hozzávalók:

A csirkemellhez:

     • 300 g csirkemell

     • 8 csipet só

     • 4 csipet bors

A mártáshoz:

     • 3 ek olíva olaj

     • 4 gerezd fokhagyma

     • 400 g darabolt paradicsom

     • 1 csapott mk só

     • 2 ek cukor

     • 1 db babérlevél

     • 1 mk őrölt kömény

     • 2 csipet bors

     • 20 db bazsalikom levél

     • 1 tk oregánó

     • 100 ml tej

A díszítéshez:

     • 50 g reszelt sajt

     • néhány bazsalikom levél 

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.

Olíva olajon a húsok mindkét oldalát megsütjük, majd félretesszük.

A visszamaradt olajban alacsony lángon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, majd beleöntjük a darabolt paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.

Beletesszük a babérlevelet, majd megszórjuk őrölt köménnyel. Egy villa segítségével kissé összenyomkodjuk a paradicsom darabokat, így sűrűbb, krémesebb lesz a mártás.

A bazsalikom leveleket apróra vágjuk és a mártáshoz adjuk.

Megszórjuk oregánóval, beleöntjük a tejet, beletesszük a hússzeleteket, majd az egészet készre főzzük.

Főtt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése