2023. május 13., szombat

Tejszínes gyümölcs torta

 Ma egy hűsítő, gyümölcsös tortát készítettem, ami a holnapi vasárnapi ebéd után lesz felvágva.

Az elkészítése nem igényel cukrász tudást, egy kezdő háziasszony is bátran hozzáfoghat. A siker garantált! 🙂

Részletes videó receptért látogass el az Alajuli YouTube csatornára!

⬇️ ⬇️ ⬇️ KATTINTS IDE ⬇️ ⬇️ ⬇️

https://m.youtube.com/watch?v=2FSXeO8KeOY&t=38s&pp=ygUYQWxhanVsaSBnecO8bcO2bGNzIHRvcnRh


Tejszínes gyümölcs torta 



Hozzávalók:

A piskótához:

     • 3 tojás

     • 125 g cukor

     • 100 g liszt

     • 0.5 csomag sütőpor

     • 3 ek víz

     • 1 csipet só

A töltelékhez:

     • 550 ml tej

     • 2 cs. vaníliás pudingpor

     • 3 ek cukor

     • 200 ml habtejszín

     • 1 cs habfixáló

     • 1 db nektarin

     • 100 g málna

A díszítéshez:

     • 100 g málna

     • 2 szelet nektarin

     • 200 ml habtejszín

     • 1 cs habfixáló

     • 5 ek csoki reszelék


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
Beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük.
 
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. 
A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.
A nektarint apró kockára vágjuk. Ha esetleg túl kemény lenne, a szeletelés után 1 percre betehetjük a mikróba. 2 vékony szeletet hagyjunk meg a díszítéshez.

Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát.
200 ml habtejszínt 1 habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk.
Hozzáadjuk a pudingot és óvatosan összeforgatjuk.
A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb 4 evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.
A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük. 
Elsimítjuk rajta a krém felét, majd belenyomkodjuk a nektarin kockákat úgy, hogy a krém kissé ellepje.
Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a 100 g málnát.
A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott málnával és nektarinnal, majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.

Fogyasztás előtt kemény habbá verünk 200 ml habtejszínt egy habfixálóval és 2 teáskanál porcukorral. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát és megszórjuk csoki darával.
Alaposan lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése