Ma egy hűsítő, gyümölcsös tortát készítettem, ami a holnapi vasárnapi ebéd után lesz felvágva.
Az elkészítése nem igényel cukrász tudást, egy kezdő háziasszony is bátran hozzáfoghat. A siker garantált! 🙂
Részletes videó receptért látogass el az Alajuli YouTube csatornára!
⬇️ ⬇️ ⬇️ KATTINTS IDE ⬇️ ⬇️ ⬇️
https://m.youtube.com/watch?v=2FSXeO8KeOY&t=38s&pp=ygUYQWxhanVsaSBnecO8bcO2bGNzIHRvcnRh
Hozzávalók:
A piskótához:
• 3 tojás
• 125 g cukor
• 100 g liszt
• 0.5 csomag sütőpor
• 3 ek víz
• 1 csipet só
A töltelékhez:
• 550 ml tej
• 2 cs. vaníliás pudingpor
• 3 ek cukor
• 200 ml habtejszín
• 1 cs habfixáló
• 1 db nektarin
• 100 g málna
A díszítéshez:
• 100 g málna
• 2 szelet nektarin
• 200 ml habtejszín
• 1 cs habfixáló
• 5 ek csoki reszelék
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
Beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.
A nektarint apró kockára vágjuk. Ha esetleg túl kemény lenne, a szeletelés után 1 percre betehetjük a mikróba. 2 vékony szeletet hagyjunk meg a díszítéshez.
A nektarint apró kockára vágjuk. Ha esetleg túl kemény lenne, a szeletelés után 1 percre betehetjük a mikróba. 2 vékony szeletet hagyjunk meg a díszítéshez.
Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát.
200 ml habtejszínt 1 habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk.
Hozzáadjuk a pudingot és óvatosan összeforgatjuk.
A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb 4 evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.
A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük.
200 ml habtejszínt 1 habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk.
Hozzáadjuk a pudingot és óvatosan összeforgatjuk.
A piskótát három részre vágjuk. A krémet úgy felezzük el, hogy kb 4 evőkanállal hagyjunk meg a torta tetejére.
A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük.
Elsimítjuk rajta a krém felét, majd belenyomkodjuk a nektarin kockákat úgy, hogy a krém kissé ellepje.
Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a 100 g málnát.
A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott málnával és nektarinnal, majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.
Ezután jön egy újabb piskóta, erre rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a 100 g málnát.
A tetejére tesszük az utolsó lapot, majd rásimítjuk a maradék krémet. Tetszés szerint díszítjük a meghagyott málnával és nektarinnal, majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.
Fogyasztás előtt kemény habbá verünk 200 ml habtejszínt egy habfixálóval és 2 teáskanál porcukorral. Ízlés szerint díszítjük vele a tortát és megszórjuk csoki darával.
Alaposan lehűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése