Van amiből sosem elég! Nálunk ilyen az eper. 😊
Amikor szezonja van, igyekszem minél sokoldalúabban felhasználni.
Most valami krémes finomságot rendelt a család, így született meg ez a recept.
Aki szereti az epret és a krémes sütiket, annak jószívvel ajánlom. 😊
Részletes videó receptért látogass el az Alajuli YouTube csatornára!
⬇️ ⬇️ ⬇️ KATTINTS IDE ⬇️ ⬇️ ⬇️
https://m.youtube.com/watch?v=cePRdpTrYHY&t=46s
Hozzávalók:
A piskótához:
• 2 tojás
• 1 csipet só
• 125 g cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 40 g puha vaj
• 100 g krémes túró
• 1/2 csomag sütőpor
• 125 g liszt
A tepsi kikenéséhez:
• 2 ek vaj
• 3 ek zsemlemorzsa
A krémhez:
• 650 ml tej
• 50 g cukor
• 2 csomag vaníliás pudingpor
• 1/2 kk vanília kivonat
• 150 g krémes túró
A tetejére:
• 400 g eper
• 1 csomag piros torta zselé por
• 250 ml víz
• 1-2 ek cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
A sárgájához adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük.
Beletesszük a vajat és keverjük tovább.
Ezután mehet bele a túró, azt is belekeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojássárgás masszához adjuk. Jól kikeverjük.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy tepsit kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Én kapcsos formát használtam, aminek a mérete: 28x19 cm és 7 cm magas.
Előmelegített 180°-os sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor a piskóta nagyjából kihűlt, megfordítjuk. Ezt azért csináljuk, mert így szép egyenletes lesz a felülete.
A krémhez a tejbe keverjük a cukrot és a pudingport, majd megfőzzük.
Vanília kivonattal ízesítjük.
Amikor a puding kihűlt, belekeverjük a túrót.
A krémet a piskótára kenjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Az epret negyedekre vágjuk és a krémre halmozzuk.
Ezután elkészítjük a zselét.
Egy edénybe tesszük a zselé port és a cukrot, majd elkezdjük melegíteni a tűzhelyen.
Apránként hozzáadjuk a vizet, és pár perc alatt összefőzzük.
Egy evőkanál segítségével, még melegen eloszlatjuk az eper tetején.
1-2 órára újra a hűtőbe tesszük.
Amikor jól lehűlt, tetszés szerint felszeleteljük.
A tetejére:
• 400 g eper
• 1 csomag piros torta zselé por
• 250 ml víz
• 1-2 ek cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
A sárgájához adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük.
Beletesszük a vajat és keverjük tovább.
Ezután mehet bele a túró, azt is belekeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojássárgás masszához adjuk. Jól kikeverjük.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy tepsit kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Én kapcsos formát használtam, aminek a mérete: 28x19 cm és 7 cm magas.
Előmelegített 180°-os sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor a piskóta nagyjából kihűlt, megfordítjuk. Ezt azért csináljuk, mert így szép egyenletes lesz a felülete.
A krémhez a tejbe keverjük a cukrot és a pudingport, majd megfőzzük.
Vanília kivonattal ízesítjük.
Amikor a puding kihűlt, belekeverjük a túrót.
A krémet a piskótára kenjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Az epret negyedekre vágjuk és a krémre halmozzuk.
Ezután elkészítjük a zselét.
Egy edénybe tesszük a zselé port és a cukrot, majd elkezdjük melegíteni a tűzhelyen.
Apránként hozzáadjuk a vizet, és pár perc alatt összefőzzük.
Egy evőkanál segítségével, még melegen eloszlatjuk az eper tetején.
1-2 órára újra a hűtőbe tesszük.
Amikor jól lehűlt, tetszés szerint felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése