2023. május 31., szerda

Epres-krémes szelet

 Van amiből sosem elég! Nálunk ilyen az eper. 😊

Amikor szezonja van, igyekszem minél sokoldalúabban felhasználni. 

Most valami krémes finomságot rendelt a család, így született meg ez a recept. 

Aki szereti az epret és a krémes sütiket, annak jószívvel ajánlom. 😊


Részletes videó receptért látogass el az Alajuli YouTube csatornára!

⬇️ ⬇️ ⬇️ KATTINTS IDE ⬇️ ⬇️ ⬇️

https://m.youtube.com/watch?v=cePRdpTrYHY&t=46s



Epres-krémes szelet



Hozzávalók:

A piskótához:

     • 2 tojás
     • 1 csipet só
     • 125 g cukor
     • 1 csomag vaníliás cukor
     • 40 g puha vaj
     • 100 g krémes túró
     • 1/2 csomag sütőpor
     • 125 g liszt

A tepsi kikenéséhez:

     • 2 ek vaj
     • 3 ek zsemlemorzsa

A krémhez:

     • 650 ml tej
     • 50 g cukor
     • 2 csomag vaníliás pudingpor
     • 1/2 kk vanília kivonat
     • 150 g krémes túró

A tetejére:

     • 400 g eper
     • 1 csomag piros torta zselé por
     • 250 ml víz
     • 1-2 ek cukor


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
A sárgájához adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük.
Beletesszük a vajat és keverjük tovább.
Ezután mehet bele a túró, azt is belekeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojássárgás masszához adjuk. Jól kikeverjük.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy tepsit kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Én kapcsos formát használtam, aminek a mérete: 28x19 cm és 7 cm magas.
Előmelegített 180°-os sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor a piskóta nagyjából kihűlt, megfordítjuk. Ezt azért csináljuk, mert így szép egyenletes lesz a felülete.

A krémhez a tejbe keverjük a cukrot és a pudingport, majd megfőzzük.
Vanília kivonattal ízesítjük.
Amikor a puding kihűlt, belekeverjük a túrót.
A krémet a piskótára kenjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Az epret negyedekre vágjuk és a krémre halmozzuk.

Ezután elkészítjük a zselét.
Egy edénybe tesszük a zselé port és a cukrot, majd elkezdjük melegíteni a tűzhelyen.
Apránként hozzáadjuk a vizet, és pár perc alatt összefőzzük.
Egy evőkanál segítségével, még melegen eloszlatjuk az eper tetején.
1-2 órára újra a hűtőbe tesszük.
Amikor jól lehűlt, tetszés szerint felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése