Ha valami igazán finomat szeretnék feltálalni a családnak, akkor ez a borzas csirkemell recept mindig az elsők között jut eszembe. Bármikor készítem el, mindig nagy sikere van.
A tócsnit magában is imádjuk, de ha egy szelet hús is megbújik benne, az az igazi csemege. 😊
Hozzávalók:
A hús ízesítéséhez:
• 500 g csirkemell filé
• 2 tk só
• 1 tk fehérbors
A bundához:
• 650 g burgonya
• 1 db tojás
• 3 gerezd fokhagyma
• 1.5 tk só
• 0.5 tk. bors
• 120 g liszt
A hús forgatásához:
• 20 g liszt
A sütéshez:
• 300 ml olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagylyukú reszelőjén lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd egy kanál segítségével rátesszük az egyik oldalára a burgonyás masszát. Ha nagyobbak a hússzeletek és nem férnek el a tenyerünkben, akkor érdemes ezt a lépést egy tányéron elvégezni.
A burgonyás masszával lefelé forró olajba tesszük a húst, majd a másik oldalára is kanalazunk belőle.
Közepes lángon mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Zöldséges rizzsel, vagy akár egy egyszerű salátával tálalhatjuk az elkészült borzas csirkemellet.
A bundához:
• 650 g burgonya
• 1 db tojás
• 3 gerezd fokhagyma
• 1.5 tk só
• 0.5 tk. bors
• 120 g liszt
A hús forgatásához:
• 20 g liszt
A sütéshez:
• 300 ml olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagylyukú reszelőjén lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd egy kanál segítségével rátesszük az egyik oldalára a burgonyás masszát. Ha nagyobbak a hússzeletek és nem férnek el a tenyerünkben, akkor érdemes ezt a lépést egy tányéron elvégezni.
A burgonyás masszával lefelé forró olajba tesszük a húst, majd a másik oldalára is kanalazunk belőle.
Közepes lángon mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Zöldséges rizzsel, vagy akár egy egyszerű salátával tálalhatjuk az elkészült borzas csirkemellet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése