2023. május 11., csütörtök

Borzas csirkemell

 Ha valami igazán finomat szeretnék feltálalni a családnak, akkor ez a borzas csirkemell recept mindig az elsők között jut eszembe. Bármikor készítem el, mindig nagy sikere van.

A tócsnit magában is imádjuk, de ha egy szelet hús is megbújik benne, az az igazi csemege. 😊



Borzas csirkemell 


Hozzávalók:

A hús ízesítéséhez:

     • 500 g csirkemell filé 

     • 2 tk só

     • 1 tk fehérbors

A bundához:

     • 650 g burgonya

     • 1 db tojás

     • 3 gerezd fokhagyma

     • 1.5 tk só

     • 0.5 tk. bors

     • 120 g liszt

A hús forgatásához:

     • 20 g liszt

A sütéshez:

     • 300 ml olaj


Elkészítés:

A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk.

A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagylyukú reszelőjén lereszeljük.

Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.

A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd egy kanál segítségével rátesszük az egyik oldalára a burgonyás masszát. Ha nagyobbak a hússzeletek és nem férnek el a tenyerünkben, akkor érdemes ezt a lépést egy tányéron elvégezni.

A burgonyás masszával lefelé forró olajba tesszük a húst, majd a másik oldalára is kanalazunk belőle.

Közepes lángon mindkét oldalát arany barnára sütjük.

Zöldséges rizzsel, vagy akár egy egyszerű salátával tálalhatjuk az elkészült borzas csirkemellet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése