Gondoltam, hogy ebédre valami levest főzök. Úgy voltam vele, hogy hús nélkül is tökéletesen megfelel, csak jó forró legyen. Nem kell semmi extra, csak a zöldségek kellemes íze.
Annyi pluszt azért engedélyeztem magamnak, hogy főztem hozzá egy kis cérna metéltet. 🙂
Gyors zöldség leves |
Hozzávalók:
• 1 ek olíva olaj
• 1 tk teljes kiőrlésű liszt
• 150 g zöldborsó
• 1 kisebb karalábé
• 2 db sárgarépa
• 5-6 szem csiperke gomba
• 2 ek házi ételízesítő (ha nincs házi, jó a bolti is, vagy simán csak sózzuk)
• 1 csipet őrölt feketebors
• 1 púpozott ek petrezselyemzöld
• kb 1 - 1,3 liter víz (ki milyen sűrűn szereti)
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat, rátesszük a lisztet és világos rántást készítünk.
Rádobjuk a kis kockákra vágott karalábét, és a felkarikázott sárgarépát. Megszórjuk ételízesítővel és borssal.
Magas lángon pár pillanatig, folyamatosan keverve átpirítjuk.
Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a borsót és a szeletekre vágott gombát.
Közepes lángon addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Amikor elkészült, bele tesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd rottyantunk még rajta egyet.
Ízlés szerint adhatunk hozzá cérna metéltet, vagy valamilyen apró szemű tésztát. (Csak akkor főzzük bele a levesbe, ha aznap megesszük, mert a tészta elázhat benne! )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése