2023. január 27., péntek

Egyedényes spenótos tészta

Újra elővettem a gyorsfőző szerkentyűmet, mert gyorsan kellett valami finom.

Most csak 1 személyre főztem, de a hozzávalókat növelve több személyre is elkészíthetjük az alábbi módon. 

Egyedényes spenótos tészta 

Hozzávalók:

     • 1 tk olíva olaj 

     • 1 kis fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • ízlés szerint só, bors

     • 75 g fagyasztott spenót (lehet több is, nekem ennyi volt itthon)

     • 140 g tetszőleges száraz tészta 

     • 300 ml víz 

     • 1 ek natúr krémsajt (pl. Philadelphia)

     • 1-2 evőkanálnyi reszelt Parmezán 

Elkészítés:

A gyorsfőző edényben pirítás fokozaton elkezdjük az olajon dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 

Hozzáadjuk a spenótot és a tésztát. 

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. 

Lezárjuk az edényt és nyomás alatt 12 percig főzzük. 

Amikor kinyitottuk az edény tetejét, a tésztához keverjük a krémsajtot. 

Reszelt Parmezánnal megszórva tálaljuk. 

Ha valaki tűzhelyen szeretné elkészíteni ezt az ételt, akkor közepesnél alacsonyabb lángon rotyogtatva addig főzze, amíg a tészta meg nem puhul. Ebben az esetben előfordulhat, hogy kicsivel több vizet kell hozzáadni, és a főzési idő is hosszabb lehet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése