Újra elővettem a gyorsfőző szerkentyűmet, mert gyorsan kellett valami finom.
Most csak 1 személyre főztem, de a hozzávalókat növelve több személyre is elkészíthetjük az alábbi módon.
Hozzávalók:
• 1 tk olíva olaj
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• ízlés szerint só, bors
• 75 g fagyasztott spenót (lehet több is, nekem ennyi volt itthon)
• 140 g tetszőleges száraz tészta
• 300 ml víz
• 1 ek natúr krémsajt (pl. Philadelphia)
• 1-2 evőkanálnyi reszelt Parmezán
Elkészítés:
A gyorsfőző edényben pirítás fokozaton elkezdjük az olajon dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a spenótot és a tésztát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel.
Lezárjuk az edényt és nyomás alatt 12 percig főzzük.
Amikor kinyitottuk az edény tetejét, a tésztához keverjük a krémsajtot.
Reszelt Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ha valaki tűzhelyen szeretné elkészíteni ezt az ételt, akkor közepesnél alacsonyabb lángon rotyogtatva addig főzze, amíg a tészta meg nem puhul. Ebben az esetben előfordulhat, hogy kicsivel több vizet kell hozzáadni, és a főzési idő is hosszabb lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése