Valami csokis finomságra vágyott a család, úgyhogy gyorsan össze kellett dobni valamit. Volt néhány árva banán a hűtőben, így előkaptam őket, és összeházasítottam egy szép adag csoki krémmel.
Végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept, így ha hirtelen valami nasira vágyunk semeddig sem tart össze dobni. 🙂
Hozzávalók: (4 pohárhoz)
• 14 - 16 db vajas keksz
• 2-3 db kissé érett banán
A krémhez:
• 500 ml tej
• 1 cs. csokoládés pudingpor
• 40 g kristálycukor
• 250 ml habtejszín + 1 tk porcukor
• 25 g tejcsokoládé
Elkészítés:
Először a habtejszínt verjük fel kemény habbá a porcukorral. Amíg a többi hozzávalót készítjük, addig hűtőbe tesszük.
A csoki krémhez a tejet, a cukrot és a pudingport a szokásos módon felfőzzük.
A még forró pudingba bele keverjük a csokit.
Amikor nagyjából kihűlt a krém, beleforgatjuk a tejszínhab nagy részét. A desszertünk díszítéshez hagyjunk egy pár kanállal!
A banánokat egy villával nagyjából összetörjük. (Nem kell pépesre!)
A rétegezéshez kisebb darabokra törjük össze a kekszeket, majd mindegyik pohár aljába szórjunk belőle.
Erre jön egy adag csoki krém, majd a tört banán. Erre megint egy sor keksz, majd csoki krém. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük a maradék tejszínhabbal és banánnal.
(Ha tehetjük, a banánt a tetejére frissen vágjuk fel tálalás előtt, mert bebarnul, ha sokat áll. )
Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése