Ma egy gyorsan rögtönzött ebédet készítettem, abból amit itthon találtam. Nem is terveztem feltenni a blogra, de olyan nagy sikere volt, hogy inkább meggondoltam magam. 🙂
Hozzávalók:
A burgonyához:
• 1 kg apró szemű burgonya
• 2-3 ek olíva olaj
• 5-6 ek reszelt parmezán
• 5-6 ek zsemlemorzsa
• 1 ek fokhagymapor
• ízlés szerint só (a sütés végén)
A húshoz:
• 3 db csirke felsőcomb
• só, bors, fokhagymapor ízlés szerint
• 3 ek BBQ szósz (nálam most bolti)
• a burgonyáról megmaradt parmezános morzsa
• kb. 1 ek olíva olaj
Elkészítés:
A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
Lekenjük minden oldalát BBQ szósszal és félre tesszük kb. 30 percre.
A burgonyát megpucoljuk, keresztben félbe vágjuk és alaposan átkeverjük az olíva olajjal.
Egy tálkában elkeverjük a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsát és a fokhagymaport, majd rászórjuk a burgonyára. Alaposan összekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csirkecombokat.
A burgonya darabokat a vágott felületükkel lefelé a combok köré sorakoztatjuk.
A maradék parmezános morzsát a húsdarabok tetejére halmozzuk, majd meglocsoljuk egy kis olíva olajjal.
(Nem kell aggódni, biztos, hogy fog maradni a krumpli mellől morzsa! 🙂)
Előmelegített, hőlégkeveréses 190 °C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütés végén ízlés szerint megsózzuk a krumplit, és tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése