2022. november 9., szerda

Morzsás-mázas csirkecomb parmezános sült burgonyával

Ma egy gyorsan rögtönzött ebédet készítettem, abból amit itthon találtam. Nem is terveztem feltenni a blogra, de olyan nagy sikere volt, hogy inkább meggondoltam magam. 🙂


Morzsás-mázas csirkecomb parmezános sült burgonyával


Hozzávalók:

A burgonyához:

     • 1 kg apró szemű burgonya 

     • 2-3 ek olíva olaj 

     • 5-6 ek reszelt parmezán 

     • 5-6 ek zsemlemorzsa 

     • 1 ek fokhagymapor 

     • ízlés szerint só (a sütés végén)

A húshoz:

     • 3 db csirke felsőcomb 

     • só, bors, fokhagymapor ízlés szerint 

     • 3 ek BBQ szósz (nálam most bolti)

     • a burgonyáról megmaradt parmezános morzsa

     • kb. 1 ek olíva olaj 

Elkészítés:

A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
Lekenjük minden oldalát BBQ szósszal és félre tesszük kb. 30 percre.

A burgonyát megpucoljuk, keresztben félbe vágjuk és alaposan átkeverjük az olíva olajjal. 

Egy tálkában elkeverjük a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsát és a fokhagymaport, majd rászórjuk a burgonyára. Alaposan összekeverjük. 

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csirkecombokat. 
A burgonya darabokat a vágott felületükkel lefelé a combok köré sorakoztatjuk.

A maradék parmezános morzsát a húsdarabok tetejére halmozzuk, majd meglocsoljuk egy kis olíva olajjal. 
(Nem kell aggódni, biztos, hogy fog maradni a krumpli mellől morzsa! 🙂)


Előmelegített, hőlégkeveréses 190 °C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 


A sütés végén ízlés szerint megsózzuk a krumplit, és tálalhatunk is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése