Ez a finom süti fiatal korom egyik legszebb süti emléke. 🙂 Sokszor a vasárnapi ebéd után hoztuk a cukrászdából és akármennyire jól laktam az ebéddel, ez mindig befért még a hasamba. 😀
Ez, amit most mutatok, nem az eredeti recept, hanem egy kicsit felgyorsított, édesítővel készített változat. Viszont ez is megadja azt az élményt, mint az eredeti. 😊
A tésztához:
• 5 db vékony leveles tészta lap (28 x 19 cm) - laponként 165 g
A krémhez:
• 1250 ml tej
• 4 csomag vaníliás pudingpor
• 28 db édesítő tabletta (ízlés szerint ez helyettesíthető cukorral is )
• 100 g vaj
• 400 ml habtejszín
• pár csepp vanília kivonat
A díszítéshez:
• 1-2 tk porcukor
A tepsi mérete:
28 x 19 cm és 7 cm magas, kapcsos süti forma
Elkészítés:
A tészta lapokat egyesével sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megszúrkáljuk villával és előmelegített 200°C-os sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha van egy kis színe akkor már jó.
A krémhez sűrűre főzzük a tejet a pudingporral és az édesítővel.
Még melegen belekeverjük a vajat és a vanília kivonatot, majd félre tesszük kihűlni. Időnként egy habverővel átkeverjük, hogy ne csomósodjon össze.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kihűlt pudingos krémbe.
Egy magas falú tepsibe teszünk egy megsült tészta lapot, majd rákenjük a krém 1/4 részét. Ezután megint tészta lap következik, majd megint 1/4 rész krém.
Így haladunk tovább, amíg már csak egy tészta lap marad. Ezt a lapot felszeleteljük akkora téglalapokra, amekkora süti szeleteket szeretnénk majd. A kis lapokat az utolsó réteg krémre helyezzük, majd a sütiket a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Ezalatt szépen megdermed.
Mielőtt felvágjuk, megszórjuk a tetejét porcukorral.
Szeleteléskor a kis téglalapok mentén vágjuk fel a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése