Hűtő ürítés alkalmából született ez a recept, ami igazán ízletesre sikerült.
Aránylag gyorsan elkészül, és nagyon laktató. Aki szereti a karfiolos ételeket, az mindenképp próbálja ki! 🙂
Csőben sült burgonyás-húsos karfiol |
Hozzávalók:
• 1 ek kókuszolaj (bármilyen más zsiradékkal lecserélhető)
• 1 nagy fej lilahagyma (lehet vörös is, én imádom a lilát)
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 ek házi ételízesítő (vagy só, amiből kevesebb kell)
• 1 csipet őrölt feketebors
• 1 mk őrölt kömény
• 250 g pulykamell (más hús is lehet, nekem ez volt itthon)
• 300-350 g Hollandi vagy Besamel mártás (én most kész Hollandit használtam)
• 400 g burgonya
• 1 közepes fej karfiol
• 1-2 ek aprított metélőhagyma
• 135 g reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük. Figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl!
A burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 3 mm vastagra. Sós vízben megfőzzük. Ezt se főzzük túl!
A zsiradékon elkezdjük dinsztelni a csíkokra vágott lilahagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk ételízesítővel, borssal és őrölt köménnyel.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst és egy kevés víz hozzáadásával készre főzzük.
A vége felé bele keverjük a választott mártást és forralunk rajta egyet. Bele szórjuk a metélőhagymát is.
Előveszünk egy hőálló tálat. Az aljába teszünk egy kevés szaftot a hús alól.
Erre ráhelyezzük a burgonyakarikákat.
A burgonyára jön a hús, de próbáljuk a mártás nagy részét az edényben hagyni, mert azzal öntjük majd le az egészet.
Ezután következik a karfiol, majd a félretett hús mártás.
A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Előmelegített hőlégkeveréses 200°C- os sütőben kb. 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése