2022. március 2., szerda

Csőben sült burgonyás-húsos karfiol

Hűtő ürítés alkalmából született ez a recept, ami igazán ízletesre sikerült. 

Aránylag gyorsan elkészül, és nagyon laktató. Aki szereti a karfiolos ételeket, az mindenképp próbálja ki! 🙂

Csőben sült burgonyás-húsos karfiol 


Hozzávalók:

     • 1 ek kókuszolaj (bármilyen más zsiradékkal lecserélhető)

     • 1 nagy fej lilahagyma (lehet vörös is, én imádom a lilát)

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 1 ek házi ételízesítő (vagy só, amiből kevesebb kell)

     • 1 csipet őrölt feketebors 

     • 1 mk őrölt kömény 

     • 250 g pulykamell (más hús is lehet, nekem ez volt itthon)

     • 300-350 g Hollandi vagy Besamel mártás (én most kész Hollandit használtam)

     • 400 g burgonya 

     • 1 közepes fej karfiol 

     • 1-2 ek aprított metélőhagyma 

     • 135 g reszelt sajt

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük. Figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl!

A burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 3 mm vastagra. Sós vízben megfőzzük. Ezt se főzzük túl!

A zsiradékon elkezdjük dinsztelni a csíkokra vágott lilahagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk ételízesítővel, borssal és őrölt köménnyel.

Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst és egy kevés víz hozzáadásával készre főzzük.

A vége felé bele keverjük a választott mártást és forralunk rajta egyet. Bele szórjuk a metélőhagymát is.

Előveszünk egy hőálló tálat. Az aljába teszünk egy kevés szaftot a hús alól. 

Erre ráhelyezzük a burgonyakarikákat.

A burgonyára jön a hús, de próbáljuk a mártás nagy részét az edényben hagyni, mert azzal öntjük majd le az egészet. 

Ezután következik a karfiol, majd a félretett hús mártás.

A tetejére reszelt sajtot szórunk. 

Előmelegített hőlégkeveréses 200°C- os sütőben kb. 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése