Már egy ideje valami finom sütire vágytam, de a diétám miatt meg kell gondolnom, hogy mit engedélyezek magamnak. Valami olyasmit akartam készíteni, amiből meg tudok enni úgy egy adagot, hogy nem okoz túl nagy lelkiismeret furdalást. 🙂
Így született meg ez a süti, ami cukormentes, fehér liszt mentes és nagyon finom. 🙂
Diós krémes (fehér liszt és cukormentes) |
Hozzávalók:
A piskótához:
• 2 tojás
• 1 csipet só
• 120 g Eritrit
• 100 g tejföl
• 40 g puha vaj
• 80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
• 80 g darált dió
• 1 csomag sütőpor
A tepsi kikenéséhez:
• 1 ek vaj
• 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
A vaníliás krémhez:
• 700 ml tej
• 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
• 15 szem édesítő tabletta
• 130 g vaj
A habhoz:
• 400 ml habtejszín
• 1 tk Eritrit
• 1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
• 2-3 ek étcsokoládé reszelék (ez lecserélhető darált dióra is )
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
A sárgáját habosra keverjük az Eritrittel, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Ezekkel is kikeverjük.
Beletesszük a lisztet, a sütőport és a diót, majd összekeverjük.
A lisztes keverékbe forgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel. Ebbe simítjuk a masszát.
Nálam a tepsi mérete 28x19 cm és 7 cm magas.
180°C-os előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez egy lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk belőle.
Amikor elkészült, egy habverő segítségével a forró pudingba keverjük a vajat. Félre tesszük kihűlni.
A kihűlt piskótára simítjuk a pudingos krémet, majd pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
Amikor alaposan lehűlt a süti, felverjük a tejszínt a habfixálóval és az édesítővel.
A habot szépen eloszlatjuk a süti tetején, majd csokit reszelünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése