Leves rajongó lévén sokféle levest főztem már. Ez a savanyú leves az egyik kedvencem. Nem csak azért, mert nagyon finom, hanem azért is, mert gyorsan elkészül.
A savanyú levest többféle módon is elkeszíthetjük. Ez, amit most mutatok egy leegyszerűsített verzió, a rohanós hétköznapokra pont megfelelő. 🙂
Hozzávalók:
• 1 ek olíva olaj
• 150 g csirkemell filé
• 3 gerezd fokhagyma
• 250 g sárgarépa
• só, bors
• 1 ek házi ételízesítő
• 3 ek Basmati rizs
• 750 ml víz
• 2 ek snidling
• 100 ml főzőtejszín
• 1 ek citromlé
Elkészítés:
Egy fazékban felhevítjük az olajat és elkezdjük benne sütni a falatnyi kockára vágott csirkemellet, sárgarépát és a reszelt fokhagymát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel.
Amikor a hús kifeheredett, az edénybe tesszük a rizst. Alaposan összekeverjük és felöntjük vízzel.
A snidlinget apróra vágjuk és a leveshez adjuk.
20-25 percig közepes lángon főzzük a levest. Időnként keverjük meg, hogy a rizs ne tudjon letapadni az edény aljára.
A leveshez adjuk a főzőtejszínt, és forraljuk pár percig.
A főzés végén lehúzzuk az edényt a tűzről, majd ízlés szerint adunk hozzá citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése