Ez a sütemény a kislányom kedvence. Ünnepek alkalmával kötelező elkészíteni, mert számon kéri rajtam. 🙂 Legutóbb a névnapja alkalmából sütöttem. 🌸🥰
Igazából csak a lapok sütése igényel több időt, viszont ezen felül nem kell sokat bíbelődni vele.
Aránylag olcsó sütemény, mégis nagyon finom. Csak ajánlani tudom annak, aki még nem próbálkozott meg vele. 🙂
Az alábbi recept csak fél adagra szól, tehát aki egy teljes nagy tepsi süteményt szeretne készíteni, az duplázza meg a mennyiségeket!
Hozzávalók:
A tésztához:
• 300 g liszt (nekem kb. 70 g még belement)
• 1 tojás
• 70 g Rama
• 70 g porcukor
• ½ cs. Szalakáli
• 100 ml tej
A krémhez:
• 600 ml tej
• 75 g liszt
• 75 g cukor
• 240 g Rama
• 300 g porcukor
• 2 ek kakaópor
Elkészítés:
A szalakálit feloldjuk a tejben.
Egy tálba öntjük az összes hozzávalót, majd alaposan összegyúrjuk. Puhább, de jól formázható, nem ragadós tésztát kell kapnunk. Ha túl lágynak érezzük, tegyünk még hozzá lisztet!
A tésztát 3 részre osztjuk.
Minden darabot lisztezett felületen kinyújtunk, és egy tepsi hátlapjára helyezünk.
Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A tepsi mérete 37 x 25 cm.
Ha a tészta lapok kihűltek, óvatosan két részre vágjuk őket. Így 3 helyett 6 lap lesz belőle.
Azért csináltam így, mert most nem akartam túl nagy adagot készíteni. Aki egy teljes tepsire való süteményt szeretne, az duplázza meg az adagokat!
A krémhez a lisztet és a cukrot egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük. Amikor elkészült, félre tesszük és kihűtjük.
Egy tálban a Rama-t, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
Tálcára tesszük az első lapot, majd rákenjük a krém 1/6 részét. Megint tésztalap jön és megint krém. A tetejére krém kerüljön!
Én egy éjszakára hűtőbe tettem, addigra szépen megpuhult a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése