A Milánói csirkemellet nevezhetjük akár a Milánói sertésborda kisöccsének is. Igazából szerintem mindkettő nagyon finom, bár a sertés bordából jóval ízletesebb rántott hús készíthető.
Mai ebédünk a maradék mentés jegyében született, mivel a hétvégéről maradt egy szép adag milánói és néhány szelet rántott csirkemell.
Mielőtt bárki a szívéhez kapna, hogy a tegnapi rántott csirkemell cipőtalp lett mára, azt szeretném megnyugtatni. 🙂 Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy kombinált mikró boldog tulajdonosa vagyok. Így ha az előző napi rántott húst beteszem "crispy" fokozatra, 5-7 perc alatt olyanra melegíti a rántott húst, mintha akkor sütöttem volna frissen.
Szóval össze eresztettem a hétvégi finomságokat, és bátran mondhatom, hogy fejedelmi ebéd lett belőle. 🙂
|
Milánói csirkemell |
Hozzávalók: (4 személyre)
A Milánói makarónihoz:
• 3 ek olíva olaj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 400 g gépsonka
• 400 g csiperke gomba
• 5 ek zöldséges ízesítésű paradicsompüré
• 500 ml passzírozott paradicsom
• só, bors
• 2 ek morzsolt oregánó
• ízlés szerint kristálycukor (nálam 1 ek volt)
• 100 ml víz
• 500 g makaróni vagy bármilyen más tészta amilyet szeretünk (nekem most bavette
tészta volt itthon)
A rántott csirkemellhez:
• 4 szelet csirkemell
• só, bors
• fokhagymapor (ezt ki is hagyhatjuk, én nagyon szeretem 🙂)
• liszt
• tojás
• zsemlemorzsa (én most Pankó morzsát használtam, amitől csodás, ropogós lesz a hús
bundája)
• olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
• reszelt sajt
Elkészítés:
Egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat és üvegesre pirítjuk benne a kockára vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és addig pirítjuk, amíg a gomba nedvesség tartalma nagyjából eltűnik.
A serpenyőbe tesszük a kockára vágott sonkát és azt is kissé átpirítjuk.
Bele kanalazzuk a paradicsompürét, felöntjük egy kevés vízzel és alaposan összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és ízlés szerint kristálycukrot, majd kb. 15 percig alacsony lángon főzzük.
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd az elkészült szószba keverjük.
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
A szokásos módon bepanírozzuk és forró olajban megsütjük.
Tálaláskor szedünk egy szép adag tésztát a tányérunkra, megszórjuk reszelt sajttal, majd a rántott húst mellé helyezzük. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy jóízűen elfogyasztjuk. 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése