Ez a recept kiváló a hétköznapokra, mert kb. 1 óra alatt ínycsiklandó ételt varázsolhatunk az asztalra.
Én részemről imádom a gombát, de aki nem kedveli, az bármilyen tetszőleges zöldséggel lecserélheti. Tehetünk bele borsót, répát, zöldbabot, kaliforniai paprikát, vagy amit szeretünk.
A tészta is ízlés szerint cserélhető, én azért készítettem makarónival, mert a kedvencem. 😊
Gombás-csirkés tészta |
Hozzávalók:
• 2 ek. olíva olaj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek. házi ételízesítő (természetesen ízlés szerint sóval is helyettesíthető)
• 1/2 mk. őrölt feketebors
• 1/2 tk. őrölt kömény
• 1 ek. morzsolt majoránna
• 1 tk. őrölt pirospaprika
• 50 ml. víz
• 300 g. csirkemell filé
• 300 g. csiperke gomba
• 3 ek. liszt
• 200 ml. tej
• 150 ml. főzőtejszín
• 300 g. tetszőleges száraz tészta (én makarónit használtam)
Elkészítés:
Egy magas falú edényben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük 50 ml hideg vízzel. Kb. 15 percig alacsonyabb lángon főzzük. Ha túl gyorsan elfőne alóla a nedvesség, akkor pici vízzel pótolhatjuk.
A csirkemellet kockára vágjuk és a hagymákhoz adjuk. A gombát szeletekre vágjuk és azt is az edénybe tesszük. Magasabb lángon kevergetve átpirítjuk. A hús és a gomba levet fog engedni, abban fog megfőni az étel. Ha kevésnek találjuk a nedvességet az étel alatt, pici vízzel pótoljuk. Kb. 20 percet főzzük.
Amikor megpuhult minden, egy edényben összekeverjük a tejet, a tejszínt és a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett, apránként az ételhez adjuk. Egyet forralunk rajta, és készen is van.
A tésztát sós vízben puhára főzzük, majd a gombás csirkéhez keverjük.
Frissen, melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése