2021. május 24., hétfő

Pizzás csiga kelesztés nélkül

 Nálunk a pizza bármikor, bármilyen formában jöhet, mindet imádjuk! 

Most egy villámgyors pizzás csigára esett a választásom, amit vagy százszor elkészítettem már. 

Általában ezt a tészta alapot használom a sima pizzánál is, ha gyorsan kell valami finomat összehozni. 

Pizzás csiga kelesztés nélkül 

Hozzávalók:

A tésztához:

     • 500 g liszt

     • 240 ml langyos víz 

     • 1 csomag instant élesztő 

     • 1 ek méz 

     • 2 tk só 

     • 2 tk fokhagymapor 

     • 2 ek olíva olaj 

A töltelékhez:

     • 200 g gépsonka 

     • 150 g reszelt sajt

     • 8 ek paradicsom szósz 

     • 2 ek morzsolt oregánó 

A tetejére:

     • 150 g reszelt sajt 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félre tesszük, amíg a sonkát kis kockákra vágjuk és a sajtot lereszeljük. 
A sajtnál nem elfelejteni, hogy a csigák tetejére is fog kelleni!!!

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A pizza tésztát két felé vágjuk, majd az egyik felét téglalap alakúra nyújtjuk. 

Megkenjük paradicsom szósszal, megszórjuk oregánóval. 

Rá tesszük a felkockázott sonka felét, majd megszórjuk a csigába szánt reszelt sajt felével. 

A tésztát feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. 

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a tetejükre is teszünk reszelt sajtot.

Amikor végeztünk, a tészta másik felével is ugyanígy járunk el. 

Az előmelegített sütőbe tesszük a csigákat, majd 25-30 perc alatt készre sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése