Nálunk a pizza bármikor, bármilyen formában jöhet, mindet imádjuk!
Most egy villámgyors pizzás csigára esett a választásom, amit vagy százszor elkészítettem már.
Általában ezt a tészta alapot használom a sima pizzánál is, ha gyorsan kell valami finomat összehozni.
Hozzávalók:
A tésztához:
• 500 g liszt
• 240 ml langyos víz
• 1 csomag instant élesztő
• 1 ek méz
• 2 tk só
• 2 tk fokhagymapor
• 2 ek olíva olaj
A töltelékhez:
• 200 g gépsonka
• 150 g reszelt sajt
• 8 ek paradicsom szósz
• 2 ek morzsolt oregánó
A tetejére:
• 150 g reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félre tesszük, amíg a sonkát kis kockákra vágjuk és a sajtot lereszeljük.
A sajtnál nem elfelejteni, hogy a csigák tetejére is fog kelleni!!!
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A pizza tésztát két felé vágjuk, majd az egyik felét téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük paradicsom szósszal, megszórjuk oregánóval.
Rá tesszük a felkockázott sonka felét, majd megszórjuk a csigába szánt reszelt sajt felével.
A tésztát feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a tetejükre is teszünk reszelt sajtot.
Amikor végeztünk, a tészta másik felével is ugyanígy járunk el.
Az előmelegített sütőbe tesszük a csigákat, majd 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése