Ma valami finom, zamatos húsra vágyott a család. Elsőként a rántott hús jött szóba, de ahhoz nem volt kedvem, úgyhogy újítottam egyet. Így született meg ez a nagyon finom, pikáns bundás hús "A'la Juli " 🙂
Tetszőleges körettel és friss salátával tálalhatjuk.
Én most kihagytam a salátát, helyette parmezános spirál burgonyát, és spárgát kínáltam hozzá.
Akinek van kedve, feltétlenül próbálja ki, mert tényleg nagyon finom. 🙂
Hozzávalók:
• 450 g csirkemell filé
A páchoz:
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 tk őrölt pirospaprika
• 1/2 tk őrölt kömény
• 1/2 mk őrölt bors
• 1 tk házi ételízesítő (az enyém nem túl sós)
• 1 tk mustár
• 1 ek Barbecue szósz
• 1 ek Worcester szósz
• 1 ek olíva olaj
A forgatáshoz:
• 4-5 ek liszt (én teljes kiőrlésű sütő lisztet használtam)
A sütéshez:
• kb. 150 ml olaj
Elkészítés:
Elsőként a pácot készítjük el. Minden hozzávalót összekeverünk egy nagyobb tálban.
A csirkemelleket kisebb szeletekre vágjuk, amelyek kb. 1 cm vastagok legyenek. A szeleteket enyhén sózzuk és a páchoz adjuk.
Alaposan össze forgatjuk a húst a páccal, majd letakarjuk egy fóliával. 2 órát hagyjuk pihennni.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat, amiből nem kell túl sok. Nekem félig lepte el a hús szeleteket.
Egy tányérba tesszük a lisztet, és a hússal együtt oda készítjük a serpenyő közelébe.
A fedő az edényen senkit ne tévesszen meg! Nem lesz rá szükség a sütés folyamán! Csak azért tettem rá, hogy gyorsabban melegedjen az olaj. 🙂
Minden hús szeletet alaposan megforgatunk a lisztben, majd rögtön a forró olajba tesszük. Erre azért van szükség, mert ha előre lisztezzük az összes húst, egy idő után ragacsos lehet.
A húsok mindkét oldalát magas lángon 1-2 percig sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Akkor jó, ha már enyhén ropogós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése