2021. május 11., kedd

Bundás barbecue csirke

Ma valami finom, zamatos húsra vágyott a család. Elsőként a rántott hús jött szóba, de ahhoz nem volt kedvem, úgyhogy újítottam egyet. Így született meg ez a nagyon finom, pikáns bundás hús "A'la Juli "  🙂

Tetszőleges körettel és friss salátával tálalhatjuk. 
Én most kihagytam a salátát, helyette parmezános spirál burgonyát, és spárgát kínáltam hozzá. 

Akinek van kedve, feltétlenül próbálja ki, mert tényleg nagyon finom. 🙂

Bundás barbecue csirke

Hozzávalók:

     • 450 g csirkemell filé 

A páchoz:

     • 2 gerezd zúzott fokhagyma 

     • 1 tk őrölt pirospaprika 

     • 1/2 tk őrölt kömény 

     • 1/2 mk őrölt bors 

     • 1 tk házi ételízesítő (az enyém nem túl sós)

     • 1 tk mustár 

     • 1 ek Barbecue szósz 

     • 1 ek Worcester szósz 

     • 1 ek olíva olaj 

A forgatáshoz:

     • 4-5 ek liszt (én teljes kiőrlésű sütő lisztet használtam)

A sütéshez:

     • kb. 150 ml olaj

Elkészítés:

Elsőként a pácot készítjük el. Minden hozzávalót összekeverünk egy nagyobb tálban. 


A csirkemelleket kisebb szeletekre vágjuk, amelyek kb. 1 cm vastagok legyenek. A szeleteket enyhén sózzuk és a páchoz adjuk. 


Alaposan össze forgatjuk a húst a páccal, majd letakarjuk egy fóliával. 2 órát hagyjuk pihennni.

Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat, amiből nem kell túl sok. Nekem félig lepte el a hús szeleteket. 

Egy tányérba tesszük a lisztet, és a hússal együtt oda készítjük a serpenyő közelébe. 
A fedő az edényen senkit ne tévesszen meg! Nem lesz rá szükség a sütés folyamán! Csak azért tettem rá, hogy gyorsabban melegedjen az olaj. 🙂


Minden hús szeletet alaposan megforgatunk a lisztben, majd rögtön a forró olajba tesszük. Erre azért van szükség, mert ha előre lisztezzük az összes húst, egy idő után ragacsos lehet.


A húsok mindkét oldalát magas lángon 1-2 percig sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Akkor jó, ha már enyhén ropogós.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése