2021. március 17., szerda

Zöldség krémleves

 Egy kis maradék zöldség lapult a hűtőben, ami már csak egy finom levesben tudott új életre kelni. 🙂 Így készítettem egy finom krémlevest, ami nem csak finom, hanem egészséges is. Én most gazdagítottam egy kis tejszínnel is, hogy krémesebb legyen, de ez el is hagyható. 

A zöldségekből olyat használhatunk, amilyet csak szeretnénk, nekem az alábbiak voltak kéznél. 

A fűszerezést is mindenki a saját ízlése szerint variálhatja. Szerencsére az ilyen levesek sokoldalúan elkészíthetőek. Az olasz ízvilágtól kezdve,  az indiai át, a kínaiig mind nagyon finom tud lenni. 🙂 Az enyém most egy teljesen alap íz lett, mert én valami egyszerűbbre vágytam.

Zöldség krémleves 

Hozzávalók:

• 1/2 fej brokkoli

• 1 szál póréhagyma 

• 2 közepes szem burgonya

• 1 kisebb kápia paprika 

• 2 szál sárgarépa 

• 1 fej lilahagyma 

• 150 ml főzőtejszín 

• házi ételízesítő (ha nincs, jó a só is)

• őrölt feketebors 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.

Beletesszük egy fazékba, és felöntjük annyi vízzel amennyi kb. 1 ujjnyira ellepi. Fűszerezzük. 



Az egészet puhára főzzük. 

Amikor elkészült a zöldség, levesszük a tűzről és egy botmixer segítségével össze turmixoljuk.

Bele öntjük a főzőtejszínt és még forralunk rajta egyet. 

Tetszés szerint reszelt sajttal, pirítóssal, kenyér kockával, pirított baconnal, sonka kockával fogyaszthatjuk. 
Igazából ki mit szeret. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése