Egy kis maradék zöldség lapult a hűtőben, ami már csak egy finom levesben tudott új életre kelni. 🙂 Így készítettem egy finom krémlevest, ami nem csak finom, hanem egészséges is. Én most gazdagítottam egy kis tejszínnel is, hogy krémesebb legyen, de ez el is hagyható.
A zöldségekből olyat használhatunk, amilyet csak szeretnénk, nekem az alábbiak voltak kéznél.
A fűszerezést is mindenki a saját ízlése szerint variálhatja. Szerencsére az ilyen levesek sokoldalúan elkészíthetőek. Az olasz ízvilágtól kezdve, az indiai át, a kínaiig mind nagyon finom tud lenni. 🙂 Az enyém most egy teljesen alap íz lett, mert én valami egyszerűbbre vágytam.
Hozzávalók:
• 1/2 fej brokkoli
• 1 szál póréhagyma
• 2 közepes szem burgonya
• 1 kisebb kápia paprika
• 2 szál sárgarépa
• 1 fej lilahagyma
• 150 ml főzőtejszín
• házi ételízesítő (ha nincs, jó a só is)
• őrölt feketebors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Beletesszük egy fazékba, és felöntjük annyi vízzel amennyi kb. 1 ujjnyira ellepi. Fűszerezzük.
Az egészet puhára főzzük.
Amikor elkészült a zöldség, levesszük a tűzről és egy botmixer segítségével össze turmixoljuk.
Bele öntjük a főzőtejszínt és még forralunk rajta egyet.
Tetszés szerint reszelt sajttal, pirítóssal, kenyér kockával, pirított baconnal, sonka kockával fogyaszthatjuk.
Igazából ki mit szeret. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése