Azért szeretem ezt a desszertet, mert gyorsan elkészül, és nagyon-nagyon finom.
Készíthetjük főzött vanília pudinggal, de a főzés nélküli is teljesen jó hozzá. Egy kellemesen édes "alap" krémet kapunk, ami magában is megállja a helyét.
Ámde, ha gazdagítani szeretnénk valamivel, annak csak a képzeletünk szabhat határt. Mindenféle gyümölccsel, piskótával, keksszel, csoki reszelékkel, édes öntetekkel (pl.: csoki, karamell, erdei gyümölcs...), tejszínhabbal ehetjük.
Én olyat is szoktam csinálni, hogy a bolti vaníliás fehérje pudingot teszem bele, és édesítőt adok hozzá cukor helyett. Így diétába is belefér.
Hozzávalók:
• 250 g Ricotta (orda)
• 1-2 ek kristálycukor
• pár csepp citromlé
• pár csepp vanília aroma
A pudinghoz:
• 500 ml tej
• 40 g kristálycukor
• 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Ha kész, időnként átkeverve teljesen kihűtjük. Erre én habverőt használtam.
Amikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a Ricottát, a citromlevet,a vanília aromát és ízlés szerint kristálycukrot.
Egy turmix gép, vagy botmixer segítségével csomómentesre turmixoljuk. Én az utóbbit használtam.
Poharakba adagoljuk és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése