2021. március 7., vasárnap

Ricottás vanília krém

 Azért szeretem ezt a desszertet, mert gyorsan elkészül, és nagyon-nagyon finom. 

Készíthetjük főzött vanília pudinggal, de a főzés nélküli is teljesen jó hozzá. Egy kellemesen édes "alap" krémet kapunk, ami magában is megállja a helyét. 

Ámde, ha gazdagítani szeretnénk valamivel, annak csak a képzeletünk szabhat határt. Mindenféle gyümölccsel, piskótával, keksszel, csoki reszelékkel, édes öntetekkel (pl.: csoki, karamell, erdei gyümölcs...), tejszínhabbal ehetjük. 

Én olyat is szoktam csinálni, hogy a bolti vaníliás fehérje pudingot teszem bele, és édesítőt adok hozzá cukor helyett. Így diétába is belefér. 

Ricottás vanília krém

Hozzávalók:

     • 250 g Ricotta (orda)

     • 1-2 ek kristálycukor 

     • pár csepp citromlé 

     • pár csepp vanília aroma 

A pudinghoz:

     • 500 ml tej

     • 40 g kristálycukor

     • 1 csomag vaníliás pudingpor 

Elkészítés:

A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Ha kész, időnként átkeverve teljesen kihűtjük. Erre én habverőt használtam. 

Amikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a Ricottát, a citromlevet,a vanília aromát és ízlés szerint kristálycukrot.

Egy turmix gép, vagy botmixer segítségével csomómentesre turmixoljuk. Én az utóbbit használtam. 

Poharakba adagoljuk és a hűtőbe tesszük 1-2 órára. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése