2021. március 12., péntek

Paradicsomos húsgombóc

 Aki ismer, az tudja, hogy az olasz konyha szerelmese vagyok. Ezen belül is a tésztás ételek a legnagyobb kedvenceim. 

Ez a paradicsomos húsgombóc kifejezetten jól illik a tésztákhoz, és mivel kész kolbászból készül, a főzési ideje is minimális. 

Egy sietős napon jó kis ebéd vagy vacsora lehet belőle. 

Paradicsomos húsgombóc 

Hozzávalók:

     • 5 db sütni való nyers kolbász (Vagy 400 g darált hús. Ha ezt választjuk, akkor sóval, borssal be kell ízesíteni!)

     • 2 ek olíva olaj 

     • 1 fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 500 ml passzírozott paradicsom 

     • 1 ek házi ételízesítő (ha nincs, akkor jó a só is)

     • 1/2 mk őrölt bors 

     • 1,5 tk morzsolt oregánó 

     • ízlés szerint kristálycukor 

Elkészítés:

A kolbász húsból kis gombócokat formázunk. 


Egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat és megsütjük benne a gombócokat. Amikor elkészült, egy tányérra szedjük. 


A visszamaradt zsiradékon elkezdjük dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. 
A húsgombócokat is vissza tesszük a serpenyőbe, majd pár percig együtt is sütjük őket. 


A serpenyőbe öntjük a passzírozott paradicsomot. Beletesszük az ételízesítőt, borsozzuk és megszórjuk oregánóval. Ízlés szerint tehetünk bele kristálycukrot. Utóbbi azért szükséges, hogy elvegye a paradicsom savasságát. 
Alacsony lángon kb. 20 percig hagyjuk rotyogni a szószunkat. Ezalatt megfőzhetjük hozzá a tésztát is.



A kész ételt megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal és aprított friss bazsalikommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése