Aki ismer, az tudja, hogy az olasz konyha szerelmese vagyok. Ezen belül is a tésztás ételek a legnagyobb kedvenceim.
Ez a paradicsomos húsgombóc kifejezetten jól illik a tésztákhoz, és mivel kész kolbászból készül, a főzési ideje is minimális.
Egy sietős napon jó kis ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Hozzávalók:
• 5 db sütni való nyers kolbász (Vagy 400 g darált hús. Ha ezt választjuk, akkor sóval, borssal be kell ízesíteni!)
• 2 ek olíva olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 500 ml passzírozott paradicsom
• 1 ek házi ételízesítő (ha nincs, akkor jó a só is)
• 1/2 mk őrölt bors
• 1,5 tk morzsolt oregánó
• ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés:
A kolbász húsból kis gombócokat formázunk.
Egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat és megsütjük benne a gombócokat. Amikor elkészült, egy tányérra szedjük.
A visszamaradt zsiradékon elkezdjük dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát.
A húsgombócokat is vissza tesszük a serpenyőbe, majd pár percig együtt is sütjük őket.
A serpenyőbe öntjük a passzírozott paradicsomot. Beletesszük az ételízesítőt, borsozzuk és megszórjuk oregánóval. Ízlés szerint tehetünk bele kristálycukrot. Utóbbi azért szükséges, hogy elvegye a paradicsom savasságát.
Alacsony lángon kb. 20 percig hagyjuk rotyogni a szószunkat. Ezalatt megfőzhetjük hozzá a tésztát is.
A kész ételt megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal és aprított friss bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése