2021. március 16., kedd

Mediterrán zöldséges rizs

Néha van úgy,  hogy az ember nem kívánja a húsos ételeket. Ilyenkor szoktam ezt a finom és könnyű fogást elkészíteni.

Én most főételként ettem, de köretként is megállja a helyét, például valamilyen grillezett hús mellé. 

Nálunk a zöldséges ételeket általában csak én eszem, így ez a recept is 1, maximum másfél adagra szól. 

Mediterrán zöldséges rizs

Hozzávalók:


     • 2 ek olíva olaj 

     • 1 fej lilahagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 1 kisebb cukkini

     • 3 db csiperke gomba 

     • 1/2 kápia paprika 

     • 3 db aszalt paradicsom 

     • 1 tk házi ételízesítő 

     • só, bors, oregánó 

     • 1 ek zöldséges paradicsom püré (jó a sima is)

     • chilipehely 

     • 150 - 200 g párolt rizs (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az olíva olajon elkezdjük pirítani a szeletekre vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. 

Hozzá adjuk a kockára vágott paprikát, a cukkinit, az aszalt paradicsomot és a szeletekre vágott gombát. 

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és ételízesítővel. 

Pár percig kevergetve átpirítjuk. 

Bele tesszük a paradicsom pürét, a chilit és egy löttyintés vizet, majd összeforgatjuk.

Hozzá adjuk a párolt rizst és alposan összekeverjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése