Néha van úgy, hogy az ember nem kívánja a húsos ételeket. Ilyenkor szoktam ezt a finom és könnyű fogást elkészíteni.
Én most főételként ettem, de köretként is megállja a helyét, például valamilyen grillezett hús mellé.
Nálunk a zöldséges ételeket általában csak én eszem, így ez a recept is 1, maximum másfél adagra szól.
Mediterrán zöldséges rizs |
Hozzávalók:
• 2 ek olíva olaj
• 1 fej lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kisebb cukkini
• 3 db csiperke gomba
• 1/2 kápia paprika
• 3 db aszalt paradicsom
• 1 tk házi ételízesítő
• só, bors, oregánó
• 1 ek zöldséges paradicsom püré (jó a sima is)
• chilipehely
• 150 - 200 g párolt rizs (ízlés szerint)
Elkészítés:
Az olíva olajon elkezdjük pirítani a szeletekre vágott hagymát és a reszelt fokhagymát.
Hozzá adjuk a kockára vágott paprikát, a cukkinit, az aszalt paradicsomot és a szeletekre vágott gombát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és ételízesítővel.
Pár percig kevergetve átpirítjuk.
Bele tesszük a paradicsom pürét, a chilit és egy löttyintés vizet, majd összeforgatjuk.
Hozzá adjuk a párolt rizst és alposan összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése