2021. március 31., szerda

Lecsós csirkepörkölt

Már jó ideje piszkálják a fantáziámat a roma ételek. Nagyon tetszik bennük, hogy kevés alapanyagból fennséges ételeket lehet varázsolni. Ugyanakkor vannak közöttük nagyon pazar, összetett fogások is.

Én úgy gondoltam, hogy elsőként egy nem túl bonyolult, de annál finomabb ételt próbálok ki. Ez pedig a cigány lecsó, vagy lecsós csirkepörkölt romásan, természetesen a mi ízlésünkre formálva. 

Köretként házi széles metéltet készítettem 3 tojásból. 

Lecsós csirkepörkölt 

Hozzávalók:

     • 2 ek sertészsír 

     • 50 g füstölt szalonna 

     • 3 fej vöröshagyma 

     • 4 gerezd fokhagyma 

     • 2 db tv paprika 

     • 1 db kápia paprika 

     • 3 db paradicsom 

     • 3 nagy csirkecomb 

     • 1 púpozott ek őrölt pirospaprika 

     • só, bors

     • 2 ek sűrített paradicsompüré 

     • 150 ml víz 

Elkészítés:

A zsírt felhevítjük egy edényben a kockára vágott szalonnával. Addig sütjük, amíg a szalonna ki nem ereszti a zsírját. 

Rá tesszük a fél karikára vágott hagymákat és a reszelt fokhagymát. Üvegesre pirítjuk. 

Hozzáadjuk a darabolt paprikákat, majd pár perc múlva a felkockázott paradicsomot is.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Az edényt lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát,  majd felöntjük annyi vízzel amennyi kb 2 ujjnyira ellepi.

Bele keverjük a sűrített paradicsomot is. 

Ezután a lecsóba tesszük a félbe vágott csirkecombokat. 

Kb. 40 perc alatt készre főzzük. 

Ízlés szerint kínálhatjuk nokedlivel, tésztával, főtt burgonyával, de akár rizzsel is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése