Már egy jó ideje elkezdtem odafigyelni a táplálkozásra, és igyekszem kerülni a lisztes, cukros dolgokat.
Néha viszont nagyon meg tudok kívánni egy-egy hagyományos finomságot, ami nem pont a diétás fogások közé sorolható. Ilyenkor próbálom egészségesebb és alak barátabb formában elkészíteni.
Ezért született meg ez a túrógombóc recept is, mert az embernek azért időnként szüksége van egy kis kényeztetésre. 🙂
Ebből a mennyiségből nekem 26 darab közepes gombóc lett.
![]() |
Diétás túrógombóc főzés nélkül |
Hozzávalók:
• 650 tehéntúró (én Ricottát, vagy más néven ordát használtam)
• 650 ml zsírszegény tej
• 150 g darált zabpehely
• 8 ek Eritrit
• 1 ek vanília paszta
• 5 ek útifűmaghéj
A forgatáshoz:
• 2 ek olíva olaj
• 150 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (nekem maradt belőle, mert nagyobb gombócokat készítettem)
Elkészítés:
A tejet, az Eritritet és a zabpehelyhet össze főzzük, mintha tejbegríz készülne. Kihűtjük.
A túrót egy nagy tálba tesszük és villával összetörjük. Hozzáadjuk a vanília pasztát és a kihűlt zabkását, majd egyneművé keverjük.
Bele tesszük az útifűmaghéjat és alaposan összekeverjük. Lehetőleg egy fél órát állni hagyjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a zsemlemorzsát.
A túrós masszából tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Én Eritrittel és fahéjjal kikevert tejföllel találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése