2021. március 19., péntek

Diétás túrógombóc főzés nélkül

 Már egy jó ideje elkezdtem odafigyelni a táplálkozásra, és igyekszem kerülni a lisztes, cukros dolgokat. 

Néha viszont nagyon meg tudok kívánni egy-egy hagyományos finomságot, ami nem pont a diétás fogások közé sorolható. Ilyenkor próbálom egészségesebb és alak barátabb formában elkészíteni. 

Ezért született meg ez a túrógombóc recept is, mert az embernek azért időnként szüksége van egy kis kényeztetésre. 🙂 

Ebből a mennyiségből nekem 26 darab közepes gombóc lett.

Diétás túrógombóc főzés nélkül

Hozzávalók:


     • 650 tehéntúró (én Ricottát, vagy más néven ordát használtam)

     • 650 ml zsírszegény tej

     • 150 g darált zabpehely 

     • 8 ek Eritrit 

     • 1 ek vanília paszta

     • 5 ek útifűmaghéj

A forgatáshoz:

     • 2 ek olíva olaj 

     • 150 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (nekem maradt belőle, mert nagyobb gombócokat készítettem)

Elkészítés:

A tejet, az Eritritet és a zabpehelyhet össze főzzük, mintha tejbegríz készülne. Kihűtjük. 

A túrót egy nagy tálba tesszük és villával összetörjük. Hozzáadjuk a vanília pasztát és a kihűlt zabkását, majd egyneművé keverjük. 

Bele tesszük az útifűmaghéjat és alaposan összekeverjük. Lehetőleg egy fél órát állni hagyjuk. 

Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a zsemlemorzsát. 

A túrós masszából tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk és megforgatjuk a zsemlemorzsában. 

Én Eritrittel és fahéjjal kikevert tejföllel találtam.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése