Ezt az ételt a diétám alkalmából találtam ki magamnak. 😁
Tudom, a burgonya és a borsó miatt nem valami szénhidrát csökkentett, de én nem vagyok hajlandó megvonni magamtól minden szénhidrátot. Én kiegyezem a fehér lisztes és a cukros dolgok kerülésével is.
Húsmentes napokon önálló fogásként szoktam enni egy tükörtojással. Viszont kisebb adagban köretként is fogyasztható valami finom sült hús, vagy esetleg hal mellé.
Hozzávalók:
• 3 közepes burgonya
• 3 ek paradicsom mártás (ha nincs, használhatunk 1-2 ek sűrített paradicsomot, vagy
pesztót)
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 ek olíva olaj
• 2 közepes db sárgarépa
• 120 g zöldborsó (nálam fagyasztott)
• só, bors
Elkészítés:
A burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
A répát karikára vágjuk és a borsóval sós vízben megfőzzük. (Másik edényben!!)
A vöröshagymát félbe vágjuk, majd megint félbe, és felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük benne a hagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor a burgonya megfőtt, leszűrjük. Hozzáadjuk a paradicsom mártást, és egy burgonya törővel alaposan összetörjük.
A burgonyához keverjük a sült hagymát, majd óvatosan beleforgatjuk a répát és a borsót is.
Itt igazából vége is a műveletek sorának. Viszont annyit még hozzá tennék, hogy egy pár kiskanál zsemlemorzsa és tojás hozzáadásával kapunk egy zöldség "fasírt" masszát, amit kevés olajon megsüthetünk. Főzelékek feltéteként, vagy akár egy finom salátával fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése