Volt egy doboz gomba a hűtőmben, úgyhogy gondoltam megbolondítom vele a tegnap vásárolt csirkecombokat. A vele sült burgonyából, plusz a finom tejszínes szószból igazán finom ebéd kerekedett.🙂
Tejszínes-gombás burgonyán sült csirkecomb |
Hozzávalók:
A burgonya ágyhoz:
• 1000 g burgonya
• 1/2 mk bors
• 1 tk só
• 1 tk majoránna
• 1 tk fokhagymapor
• 3 ek olíva olaj
A csirkecombhoz:
• 3 db csirkecomb
• 1 tk só
• 1/2 mk bors
• 1 tk grill fűszer
• 1 tk fokhagymapor
• 1/2 tk majoránna
• 6 tk olíva olaj
Továbbá:
• 500 g csiperke gomba
• ½ mk grill fűszer
• 1 púpozott ek liszt
• 200 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A burgonyát kockára vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és fokhagymaporral. Hozzáadjuk az olajat és az egészet alaposan összekeverjük. Egy tűzálló tálba tesszük. Én most egy fedeles jénait használtam. A húst is ízlés szerint befűszerezzük, majd a burgonyára tesszük. Lefedjük, majd 200 C fokos sütőben kb. 60 percet sütjük.
Amikor megpuhult a hús, kivesszük a sütőtálból és félretesszük.
A gombát nagyobb darabokra vágjuk, majd a burgonyához keverjük. Ha túl sok szaft van a burgonya alatt, öntsük le róla. kb. 15 percig együtt sütjük.
Amikor a gombás burgonyát kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt és a grill fűszert, majd a sütőtál sarkában alaposan kikeverjük. Csinálhatjuk ezt egy külön tálkában is, de én nem akartam plusz mosogatni valót. 🙂
Az edényt visszatesszük a sütőbe, majd megvárjuk amíg a mártás besűrűsödik. Ha kész van, visszahelyezzük rá a csirkecombokat és már csak pár percre tesszük vissza a sütőbe, hogy a hús is újra átmelegedjen és kissé megpiruljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése