Oldalak

2021. január 6., szerda

Rizses lecsó

Lecsó rajongóként szinte bármilyen lecsó variációt képes vagyok megenni. Nokedlivel, tésztával, vagy csak egy szelet puha kenyérrel számomra mennyei étel. Főleg egy jó féle kolbásszal! 👌🙂

Most egy furfangosabb verziót próbáltam ki a szénhidrát spórolás jegyében. Rizses lecsót készítettem, de 2/3 részben karfiol "rizst" használtam. A maradék kis része volt csak basmati rizs. Így is nagyon finom volt, észre sem lehetett venni a különbséget. 

Aki nem idegenkedik az efféle újításoktól, az mindenképp próbálja ki! 🙂

Rizses lecsó 



Hozzávalók: (1 személyre)

     • 1 ek olíva olaj 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • só, bors 

     • 2 db közepes paradicsom 

     • 1 nagyobb tv paprika 

     • 1 kis csipet chili pehely (elhagyható)

     • 1 tk paradicsompüré 

     • 4 ek. karfiol rizs (nálam az Aldiban kapható fagyasztott)

     • 2 ek. Basmati rizs

     •  kb. 150 ml víz 

     • egy darabka tetszőleges fajtájú kolbász


Elkészítés:

Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olíva olajat. 

Hozzáadjuk a fél karikára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és elkezdjük dinsztelni. 

A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük, majd a hagymához adjuk.

Beletesszük a sűrített paradicsomot és a chili pelyhet, majd átforraljuk.

Hozzáadjuk a Basmati rizst és a karfiol rizst, felöntjük a vízzel, majd alacsony lángon puhulásig főzzük. 

Az utolsó néhány percben bele tesszük a kolbászt és együtt főzzük készre a lecsós rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése