2021. január 8., péntek

Farm ragu

 Ez az étel a kislányom kedvéért készült. Az iskolában evett már többször is ilyet, és megkért, hogy próbáljam meg itthon is reprodukálni. Ezzel nem is lett volna gond, de farm ragu néven nem találtam még hasonlót sem. Az iskolában ez volt a neve, ám valószínűleg csak fantázia névként futott. Így a kislányom alapos kikérdezése után kiderült, hogy miféle és fajta német finomságról van is szó. 😀 Szerintem egész jó kis étel. 

Fogadjátok hát szeretettel! 🙂

Farm ragu



Hozzávalók: (2 személyre)

      • 250 g darált csirkemell 

      • 1 közepes fej vöröshagyma 

      • 1 ek olíva olaj 

     • 1 ek őrölt pirospaprika 

     • só, bors 

     • 150 ml húsleves (víz is lehet, csak akkor több só kell majd bele)

     • 1 ek sűrített paradicsom 

     • 1/2 piros kaliforniai paprika 

     • 75 g morzsolt csemege kukorica 


Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. 

Felöntjük a húslevessel és megszórjuk pirospaprikával. 

Bele tesszük a darált húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Pár percig forraljuk.

Beledobjuk a kukoricát és a kis kockákra vágott paprikát, majd az egészet készre főzzük. 

Az iskolában párolt rizs volt hozzá, de szerintem más körettel is finom. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése