Mint minden gyerek, az én "csöpp" (lassan 8 éves) lányom is hatalmas izgalomban van, mert holnap jön a Mikulás. 🙂 Sok gyerek ilyen idős korában már nem hisz a Mikuban. Ámde az enyém még szentül meg van győződve arról, hogy igenis a nagyszakállú hozza a meglepetés játékokat és a csokikat. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi idősen még hinni fog, de imádom érte, hogy ilyen. 🥰
Minden évben tesz ki a Télapónak egy kis sütit, és egy bögre tejet. Eddig általában valami készen vásárolt keksz, vagy az épp aznap véletlenül sütött süti lett kitéve. Ám idén úgy döntött, hogy Ő fog sütni valamit, ami kizárólag a Mikulás kedvéért készül. Így született meg ez a pecsételővel készített isteni illatú ünnepi keksz, amiben csak az összeállításánál volt szüksége segítségre. 🙂
|
Ünnepi keksz |
Hozzávalók: (kb. 26-28 db)
• 130 g puha vaj
• 180 g porcukor
• 1 csipet só
• 1 mk vanília aroma
• 1 tojás
• 1 tk fahéj
• 3 ek tej
• 350 liszt
Elkészítés:
Egy keverő tálba tesszük a vajat a porcukorral és habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sót, a vanília aromát, a tojást, a fahéjat és a tejet. Alaposan összekeverjük.
A végén jöhet bele a liszt, aztán az egészet összegyúrjuk.
Gombócot formálunk belőle, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük. Legalább 1 órára hagyjuk ott. Nekem kb. 3 órát volt bent, mert mást is csináltam közben. 🙂
A pihentetés után lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
7 cm átmérőjű, kör alakú formára kiszaggatjuk, majd a süti pecsételővel mintát nyomunk bele. Érdemes a pecsételőt először lisztbe mártani és csak azután erősen a tésztára nyomni.
Előmelegített 180C °-os sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a tetejének lesz egy kis színe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése