Finom, gyors, kiadós és a család is szereti. Kell ennél több?🙂
![]() |
Tejszínes-kukoricás csirkemell |
Hozzávalók:
• 3 ek olíva olaj
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek. ételízesítő
• 1/2 mk bors
• 1 tk őrölt kömény
• 50 ml fehérbor
• 1 tk mustár
• 500 g csirkemell
• 1 ek. liszt
• 100 ml víz
• 1 kis doboz csemege kukorica
• 2 ek. zellerzöld
• 250 ml főzőtejszín
Elkészítés:
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olíva olajat. Elkezdjük rajta dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt.
Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a mustárt. Magas lángon fél percig forraljuk.
Bele tesszük a kockára vágott csirkemellet, megszórjuk liszttel. Folyamatos keverés mellett kissé átpirítjuk.
Felöntjük vízzel és addig főzzük amíg a hús meg nem puhul.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, majd a főzőtejszínt és az apróra vágott zellerzöldjét.
Közepes lángon főzzük amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Nálunk most párolt rizs volt hozzá, de tésztával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése