Többször előfordult már, hogy a kislányom délután éhesen jött haza az iskolából, mert nem volt kedvére a sulis ebéd. Igazából az esetek többségében egyet tudok érteni vele, mert a német konyha -hogyismondjam- nem minden esetben egyezik a mi magyar ízlésünkkel. 🤷🏼♀️
Na ezekre az esetekre van néhány szuper gyors receptem, amit csak elő kell kapnom. Ilyen ez a pizza recept is, ami a lányka egyik nagy kedvence. 🥰
Pizza villámgyorsan |
Hozzávalók:
A tésztához:
• 375 g liszt
• 1 púpozott tk instant élesztő
• 1 tk méz
• 1 púpozott tk só
• 1 tk fokhagymapor
• 180 ml langyos víz
• 1 ek olíva olaj
A feltéthez:
• 3 ek ketchup
• 1 ek zöldség ízesítésű paradicsom püré (jó a sima is)
• 1 tk oregánó
• 1 kisebb kápia paprika
• 150 g gépsonka
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 1 kis doboz csemege kukorica
• 150 g reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd alaposan összegyúrjuk. Félre tesszük addig, amíg előkészítjük a feltéteket.
Egy tálkában összekeverjük a ketchupot a paradicsompürével, és az oregánóval.
A sonkát, a paprikát és a hagymát kis kockákra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nálam a tepsi 26x36 cm-es volt.
Megkenjük a paradicsom szósszal, rátesszük a sonkát, a paprikát, a hagymát és a kukoricát.
Megszórjuk reszelt sajttal.
A feltéteket tetszés szerint variálhatjuk, mindenki a saját ízlésére formálhatja a pizzát. Nálunk mostanság ez a variáció a nyerő. 🙂
Előmelegített 200C °-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése