2020. december 4., péntek

Pizza villámgyorsan

 Többször előfordult már, hogy a kislányom délután éhesen jött haza az iskolából, mert nem volt kedvére a sulis ebéd. Igazából az esetek többségében egyet tudok érteni vele,  mert a német konyha -hogyismondjam- nem minden esetben egyezik a mi magyar ízlésünkkel. 🤷🏼‍♀️ 

Na ezekre az esetekre van néhány szuper gyors receptem, amit csak elő kell kapnom. Ilyen ez a pizza recept is, ami a lányka egyik nagy kedvence. 🥰


Pizza villámgyorsan 



Hozzávalók:

A tésztához:

• 375 g liszt

• 1 púpozott tk instant élesztő

• 1 tk méz 

• 1 púpozott tk só 

• 1 tk fokhagymapor 

• 180 ml langyos víz 

• 1 ek olíva olaj 

A feltéthez:

• 3 ek ketchup

• 1 ek zöldség ízesítésű paradicsom püré (jó a sima is)

• 1 tk oregánó 

• 1 kisebb kápia paprika 

• 150 g gépsonka 

• 1 kisebb fej vöröshagyma 

• 1 kis doboz csemege kukorica 

• 150 g reszelt sajt


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd alaposan összegyúrjuk. Félre tesszük addig, amíg előkészítjük a feltéteket.

Egy tálkában összekeverjük a ketchupot a paradicsompürével, és az oregánóval. 

A sonkát, a paprikát és a hagymát kis kockákra vágjuk. 

A sajtot lereszeljük.

A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nálam a tepsi 26x36 cm-es volt.

Megkenjük a paradicsom szósszal, rátesszük a sonkát, a paprikát, a hagymát és a kukoricát.

Megszórjuk reszelt sajttal. 

A feltéteket tetszés szerint variálhatjuk, mindenki a saját ízlésére formálhatja a pizzát. Nálunk mostanság ez a variáció a nyerő. 🙂

Előmelegített 200C °-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése