2020. december 15., kedd

Lecsós nokedli

Ha bármikor valami kényeztető finomságot kívánok, a lecsó az elsők között jut eszembe. 

Éppen itt az ideje, hogy bele kerüljön a kis recept gyűjteményembe, ahogy én szeretem. Ha más nem eszik belőle, akkor én kicsit csípősre készítem, jó sok nokedlivel. De nem ám az apró fajtával! Kanállal szaggatott óriás nokedli dukál hozzá. 😁 

Ez most 1, maximum 2 személyre elegendő mennyiség. (Én simán megeszem egyedül 🙈)

Lecsós nokedli 


Hozzávalók:

A lecsóhoz:

     • 2 ek sertészsír 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • 75 g füstölt kolbász 

     • 1 közepes tv paprika 

     • 1 közepes kápia paprika 

     • 2 közepes paradicsom 

     • só, bors

     • 1 tk őrölt kömény 

     • 1 tk sűrített paradicsom 

     • 1 tk cukor

     • 1 csipet csili pehely

A nokedlihez:

     • 1 nagy tojás 

     • 1 csipet só 

     • 3 ek liszt


Elkészítés: 

A zsírt egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük hevíteni. Beletesszük a félkarikára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. 

Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és addig sütjük, amíg ki nem engedi a színét. 

Ezután beletesszük a feldarabolt paprikákat és a paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk őrölt köménnyel, és belekeverjük a paradicsom pürét. Adunk hozzá kb. 200 ml vizet.

15-20 percet főzzük alacsony lángon. 

A végén hozzáadjuk a cukrot és a csili pelyhet. 

Egy kis tálkában összekeverjük a tojást a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet. Egynemű tésztát keverünk belőle. 

Két kiskanál segítségével a lecsóba szaggatjuk a nokedlit. Ha valaki nem szereti a nagy nokedlit, az nyugodtan készítsen a saját ízlésének megfelelőt. 

Frissen, forrón tálaljuk. 😋




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése