Gyerek korom óta ez az egyik kedvenc levesem. Régen mindig valami édes tészta féle volt utána a második fogás, de erről mára már leszoktam. 🙂 Inkább a levesből eszem kétszer. 😁
Frankfurti leves |
Hozzávalók:
• 2 ek olaj
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek liszt
• 1 tk pirospaprika
• 1 kisebb fej kelkáposzta (vagy 1 nagynak a fele)
• másfél ek majoránna
• 3 pár frankfurti virsli
• 3 közepes burgonya
• 2 ek ételízesítő
• 1 nagy csipet bors
• 250 ml főzőtejszín
Elkészítés:
Egy fazékban elkezdjük dinsztelni az olajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Rátesszük a lisztet, és mikor picit pirult, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Felöntjük kb. 3-4 deci vízzel. Hozzáadjuk a majoránnát, az ételízesítőt, és a borsot.
Bele tesszük a kockára vágott kelkáposztát, és addig főzzük, amíg félig meg nem puhul.
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a felkarikázott virslit. Felöntjük még annyi vízzel, hogy leves állaga legyen.
Amikor minden megpuhult, bele öntjük a főzőtejszínt és még forralunk rajta egyet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése