2020. október 24., szombat

Gombás sült tarja

 Az egyik családi kedvenc. Igazából nagyon egyszerű, nem kell sokat vesződni vele. Aki szereti az ízletes sült húsokat, az feltétlen próbálja ki! 😊


Gombás sült tarja 


Hozzávalók:

     • 5 szelet sertés tarja 

     • só, bors, őrölt kömény 

     • 1 tk.  mustár 

     • 3 ek. sertészsír 

     • 3-4 gerezd fokhagyma 

     • 500 g apróbb szemű csiperke gomba 

     • 50 ml fehérbor 

Elkészítés:

A tarja szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. 

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a zsírt, hirtelen átsütjük rajta a húst. 

Mellé szórjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és hozzáadjuk a mustárt. 

Felöntjük a fehérborral és annyi vízzel ami kb. félig ellepi.

Beletesszük a megtisztított gombát (ha nem sikerül apró szeműt venni akkor el lehet felezni vagy negyedelni). Átforgatjuk a szaftban a gombát, picit megsózzuk. 

Ráteszünk egy fedőt és közepesnél kicsit kisebb lángon puhára főzzük. Amikor megpuhult a hús és még sok alatta a lé, akkor magas hőfokon lepirítjuk, amíg zsírjára nem sül. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése