Az egyik családi kedvenc. Igazából nagyon egyszerű, nem kell sokat vesződni vele. Aki szereti az ízletes sült húsokat, az feltétlen próbálja ki! 😊
Gombás sült tarja
Hozzávalók:
• 5 szelet sertés tarja
• só, bors, őrölt kömény
• 1 tk. mustár
• 3 ek. sertészsír
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 500 g apróbb szemű csiperke gomba
• 50 ml fehérbor
Elkészítés:
A tarja szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a zsírt, hirtelen átsütjük rajta a húst.
Mellé szórjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és hozzáadjuk a mustárt.
Felöntjük a fehérborral és annyi vízzel ami kb. félig ellepi.
Beletesszük a megtisztított gombát (ha nem sikerül apró szeműt venni akkor el lehet felezni vagy negyedelni). Átforgatjuk a szaftban a gombát, picit megsózzuk.
Ráteszünk egy fedőt és közepesnél kicsit kisebb lángon puhára főzzük. Amikor megpuhult a hús és még sok alatta a lé, akkor magas hőfokon lepirítjuk, amíg zsírjára nem sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése