2016. április 12., kedd

Csirkecomb bakonyi módra

Nálunk minden étel amiben szerepel a „bakonyi” szó, nagy kedvenc. Talán nem is telik el úgy hónap, hogy ne készítenék valami „bakonyisat”. 🙂 
Most csirkecombból készítettem, és bátran mondhatom, hogy az egyik legfinomabb étel amit valaha ettem. Miközben éppen degeszre ettem magam belőle, már el is döntöttem, hogy a következő „bakonyi” kreációm gombócba lesz töltve és nyakon öntve azzal az isteni gombás szósszal. De most jöjjön előbb ez a csirkecombos változat... 🙂

Csirkecomb bakonyi módra

Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 1 tk só
  • 4 csipet bors
  • 1 ek sertészsír
  • 100 g füstölt szalonna
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 nagy tv paprika
  • 1 ek ételízesítő
  • 300 g csiperke gomba
  • 1 ek pirospaprika
  • 300 ml víz
  • 250 ml főzőtejszín
  • 2 ek liszt
Elkészítés:

A combokat ketté vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Forró zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A combokat kivesszük a zsírból, majd félretesszük.



A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját.
A vöröshagymát szintén apróra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.


A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, majd a hagymához adjuk.


A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.


Felöntjük vízzel, belehelyezzük az elősütött csirkecombokat, majd az egészet puhára főzzük.


A húst kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük, a forró szaftból kanalazunk hozzá, majd a mártáshoz keverjük. Visszatesszük a combokat, majd pár perc alatt összeforraljuk.


Nokedlivel, vagy tésztával tálalhatjuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése