Nálunk
minden étel amiben szerepel a „bakonyi” szó, nagy kedvenc.
Talán nem is telik el úgy hónap, hogy ne készítenék valami
„bakonyisat”. 🙂
Most csirkecombból készítettem, és bátran
mondhatom, hogy az egyik legfinomabb étel amit valaha ettem.
Miközben éppen degeszre ettem magam belőle, már el is döntöttem,
hogy a következő „bakonyi” kreációm gombócba lesz töltve és
nyakon öntve azzal az isteni gombás szósszal. De most jöjjön
előbb ez a csirkecombos változat... 🙂
Csirkecomb bakonyi módra |
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 tk só
- 4 csipet bors
- 1 ek sertészsír
- 100 g füstölt szalonna
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes paradicsom
- 1 nagy tv paprika
- 1 ek ételízesítő
- 300 g csiperke gomba
- 1 ek pirospaprika
- 300 ml víz
- 250 ml főzőtejszín
- 2 ek liszt
Elkészítés:
A
combokat ketté vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Forró
zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A combokat kivesszük
a zsírból, majd félretesszük.
A
szalonnát apró kockára vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon
addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját.
A
vöröshagymát szintén apróra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd
üvegesre pirítjuk.
A
paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, majd a hagymához
adjuk.
A
gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A lecsós alaphoz
adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Felöntjük
vízzel, belehelyezzük az elősütött csirkecombokat, majd az
egészet puhára főzzük.
A
húst kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük,
a forró szaftból kanalazunk hozzá, majd a mártáshoz keverjük.
Visszatesszük a combokat, majd pár perc alatt összeforraljuk.
Nokedlivel,
vagy tésztával tálalhatjuk. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése