2015. október 17., szombat

Omlett gazdagon

Nálunk nagy kedvenc minden tojásos étel. A kislányom például imádja a bundás kenyeret és a rántottát. 🙂 Ez az omlett viszont az én nagy kedvencem, minden reggel megenném. 🙂 Olyan hozzávalókkal készíthetjük amilyenekkel csak akarjuk. Én szoktam gombásan, kukoricásan, csípősen, paradicsomosan, paprikásan, szalámisan, szalonnásan, kolbászosan, meg még ki tudja hány féleképp. 🙂 Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és gyorsan elkészül.

Omlett gazdagon
Hozzávalók:
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 szál újhagyma
  • 1 nagy szelet gépsonka
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 2 szelet trappista sajt

Elkészítés:

Az újhagymát felkarikázzuk, a sonkát apró kockára vágjuk, majd egy tálkába tesszük.


Ráütünk két tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.


Egy kisebb serpenyőben olajat hevítünk, beleöntjük a tojásos keveréket, majd elegyengetjük egy fakanállal, hogy szépen elterüljön.


Amikor már kissé megszilárdult, ráhelyezzük a sajt szeleteket. Addig sütjük, amíg a sajt már szépen ráolvadt és a tojás már alig folyik.


Egy lapát segítségével félbe hajtjuk, kissé lenyomkodjuk, és még addig sütjük, amíg a közepéből kifolyt tojás meg nem szilárdul.



Tányérra csúsztatjuk, és friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával fogyasztjuk. Vagy amivel szeretjük. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése