Nálunk
nagy kedvenc minden tojásos étel. A kislányom például imádja a
bundás kenyeret és a rántottát. 🙂 Ez az omlett viszont az én
nagy kedvencem, minden reggel megenném. 🙂 Olyan hozzávalókkal
készíthetjük amilyenekkel csak akarjuk. Én szoktam gombásan,
kukoricásan, csípősen, paradicsomosan, paprikásan, szalámisan,
szalonnásan, kolbászosan, meg még ki tudja hány féleképp. 🙂 Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és gyorsan elkészül.
Omlett gazdagon |
Hozzávalók:
- 1 ek olíva olaj
- 1 szál újhagyma
- 1 nagy szelet gépsonka
- 2 tojás
- só, bors
- 2 szelet trappista sajt
Elkészítés:
Az
újhagymát felkarikázzuk, a sonkát apró kockára vágjuk, majd
egy tálkába tesszük.
Ráütünk
két tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan
összekeverjük.
Egy
kisebb serpenyőben olajat hevítünk, beleöntjük a tojásos
keveréket, majd elegyengetjük egy fakanállal, hogy szépen
elterüljön.
Amikor
már kissé megszilárdult, ráhelyezzük a sajt szeleteket. Addig
sütjük, amíg a sajt már szépen ráolvadt és a tojás már alig
folyik.
Egy
lapát segítségével félbe hajtjuk, kissé lenyomkodjuk, és még
addig sütjük, amíg a közepéből kifolyt tojás meg nem
szilárdul.
Tányérra
csúsztatjuk, és friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával
fogyasztjuk. Vagy amivel szeretjük. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése