2015. október 19., hétfő

Milánói makaróni

Mivel elkapott egy csúnya vírus, így nem nagyon van erőm főzőcskézni. Valamit mégis kellett ma adni a kiscsaládnak ebédre, így erre a gyors és egyszerű kajára esett a választásom. Nagy szomorúságomra pár napja ízeket sem érzek, úgyhogy csak a párom és a kislányom elmondása alapján tudom állítani, hogy finom volt. 🙂 Mindenkit megnyugtatok, igazi szakértő mindkettő, úgyhogy lehet adni a szavukra. 🙂

Milánói makaróni

Hozzávalók:
  • 250 g makaróni tészta
  • 3 ek olíva olaj
  • 3 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk oregánó
  • 200 g gépsonka
  • 230 g konzerv gomba
  • 500 g passzírozott paradicsom
  • 1 ek cukor
  • 50 g parmezán sajt

Elkészítés:

A makarónit a szokásos módon megfőzzük.

Az olíva olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. Ha megpuhult, rátesszük a kis kockára vágott sonkát, majd alaposan átpirítjuk.

Hozzáadjuk a gomba szeleteket, majd pirítjuk még egy picit.

Beleöntjük a passzírozott paradicsomot, hozzáadjuk a cukrot, majd az egészet 8-10 perc alatt kis lángon összeforraljuk. A végén beletesszük a reszelt parmezánt, és addig kevergetjük, amíg bele nem olvad.

Összekeverjük a makarónival és reszelt sajttal a tetején tálaljuk. Én most a fotó kedvéért nem kevertem össze, de amint abbahagytam a kattintgatást, máris összekutyultam. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése