Mivel
elkapott egy csúnya vírus, így nem nagyon van erőm főzőcskézni.
Valamit mégis kellett ma adni a kiscsaládnak ebédre, így erre a
gyors és egyszerű kajára esett a választásom. Nagy
szomorúságomra pár napja ízeket sem érzek, úgyhogy csak a párom
és a kislányom elmondása alapján tudom állítani, hogy finom
volt. 🙂 Mindenkit megnyugtatok, igazi szakértő mindkettő, úgyhogy
lehet adni a szavukra. 🙂
Milánói makaróni |
Hozzávalók:
- 250 g makaróni tészta
- 3 ek olíva olaj
- 3 kisebb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk oregánó
- 200 g gépsonka
- 230 g konzerv gomba
- 500 g passzírozott paradicsom
- 1 ek cukor
- 50 g parmezán sajt
Elkészítés:
A
makarónit a szokásos módon megfőzzük.
Az
olíva olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát
és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk
oregánóval. Ha megpuhult, rátesszük a kis kockára vágott
sonkát, majd alaposan átpirítjuk.
Hozzáadjuk
a gomba szeleteket, majd pirítjuk még egy picit.
Beleöntjük
a passzírozott paradicsomot, hozzáadjuk a cukrot, majd az egészet
8-10 perc alatt kis lángon összeforraljuk. A végén beletesszük a
reszelt parmezánt, és addig kevergetjük, amíg bele nem olvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése