Oldalak

2015. szeptember 11., péntek

Rántott patisszon

Jelentem csoda történt! Egy nagy bevásárlóközpont zöldség osztályán találtam patiszont! Ez nekem azért megy csoda számba, mert itt nem igazán esznek ilyesmit az emberek. Náluk a patiszon dísztöknek számít, és végképp nem lehet kapni. Ez azért nagy baj, mert a férjemmel együtt imádjuk. Most viszont kánaán volt, és kettecskén be is gyűrtünk tegnap egy szép példányt vacsorára. 🙂

Rántott patisszon
Hozzávalók:

  • 1 nagy patisszon
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

A patiszont meghámozzuk, eltávolítjuk belőle a magokat. 



Felszeleteljük, alaposan besózzuk és egy órát állni hagyjuk.


A szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.




Én most sült krumplival és tartár mártással tálaltam, de önmagában is fogyaszthatjuk. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése