Nagyon szeretjük
a karfiolt, mégis ritkán készítek. Ha hozzáfogok, akkor általában a hagyományos
rakott változatot csinálom, vagy rántom. Ez utóbbi elég pepecs munka, úgyhogy
nem is gyakran erőltetem. Ma viszont valami új karfiolos ízre vágytam, így neki
ugrottam egy új recept kitalálásának, ami nem igényel sok munkát, és a
délelőttöm nagy része szabad marad. Ez a pici lányom szempontjából volt ma igen
fontos, mert ébredés óta látványosan unatkozott 🙂.
Na, gondoltam
bízd anyádra, majd én teszek róla, hogy ki legyen töltve az időd 🙂. Mivel imád minden házi munkában
segíteni, így együtt pakoltuk meg a mosógépet, port töröltünk, porszívóztunk,
felmostunk.
Ruha tiszta,
lakás ragyog, ebéd elkészült. Éljen a csapat munka! Jó étvágyat! 🙂
Hozzávalók:
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olíva olaj
- só, bors, őrölt kömény
- 2 közepes paradicsom
- 300 g csirkemell filé
- 200 g krémsajt
- 250 ml főzőtejszín
- 350 g karfiol
Elkészítés:
A karfiolt kisebb
rózsákra szedjük, és sós vízben megfőzzük.
Az olíva olajon
megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
A paradicsomokat
meghámozzuk, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és magas lángon pirítjuk
egy pár percig.
Amikor nagyjából
elfőtte a levét, rátesszük a falatnyi kockára vágott csirkemellet, és kissé
átpirítjuk.
Hozzáadjuk a
krémsajtot és a főzőtejszínt, majd alacsony lángon addig forraljuk, amíg be nem
sűrűsödik.
A végén belekeverjük a főtt karfiolt, és még egyet forralunk rajta.
Én most zeller
zölddel ízesített jázmin rizzsel tálaltam, de tésztával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése