Oldalak

2015. augusztus 10., hétfő

Hagymás sült burgonya

Kedvelem az ilyen egyszerű ételeket. Van, hogy az ember nem kíván semmit, de valamit mégis enni kell. Na, nálam ilyenkor jönnek az ilyen fogások, a végén pedig olyan jól esik, mintha a világ legkülönlegesebb étele lenne. J
 
Hagymás sült burgonya
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek olíva olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, és 6 részre vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és fél karikára szeleteljük. Egy tepsiben összekeverjük őket 5 ek olíva olajjal, megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, őrölt köménnyel és alaposan megsózzuk.
200 fokon kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük. 10-15 percenként kivesszük a sütőből és átforgatjuk.

Sült vagy rántott húsok mellé kiváló köret, de egy salátával önálló fogásként is fogyasztható. Én van, hogy az egészet csak nyakon öntöm ketchuppal vagy fokhagymás majonézzel. Isteni! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése