Drága nagymamám előszeretettel készítette ezt az ételt.
Emlékszem, Ő az összes húst paprikákba töltötte, mindig rá kellett szólnom,
hogy ne felejtsen el nekem gombócot is gyártani. 🙂 Szép gyermekkori emlék
nekem ez a recept, bár már a saját ízlésemre formálva.
Hozzávalók:
- 3 db Tv paprika
- 500 g darált hús
- 500 g passzírozott paradicsom
- 100 g paradicsom püré
- 150 g rizs
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 ek. liszt
- 150 ml víz
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 zellerszár
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt kömény, cukor
A passzírozott paradicsomot, a vizet és a paradicsom pürét
egy lábasba tesszük és alaposan összekeverjük.
Beletesszük a darabolt zellerszárat, a vöröshagymát és a
fűszereket ízlés szerint, majd felforraljuk.
A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, a tojásokkal, a
reszelt fokhagymával. Teszünk bele, borsot, őrölt köményt, 2 csapott tk. sót. A
masszát a paprikákba töltjük, majd a maradékból gombócokat formázunk.
A töltött paprikákat és a gombócokat a paradicsom szószba
tesszük és lassú tűzön készre főzzük.
Amikor minden megpuhul, kivesszük őket a
szószból és behabarjuk a tejben elkevert liszttel.
A gombócokat visszatesszük a szószba, még egyet forralunk
rajta, majd melegen tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá hagymás tört burgonyát, vagy kenyeret, de önmagában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése