Oldalak

2015. július 15., szerda

Tárkonyos karalábé leves

Nagyon szép, zsenge karalábét sikerült vennem, úgyhogy nem volt kérdés, hogy valami finomság készül belőle. Már egy ideje valami tárkonyos levest akartam készíteni, úgyhogy a karalábém pont kapóra jött hozzá.

Tárkonyos karalábé leves

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • só, bors, szárított tárkony
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát sózzuk, borsozzuk, majd alaposan megdinszteljük az olíva olajon.

Amikor a hagyma már krémes állagú, hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott karalábét. Kicsit átpirítjuk, aztán felöntjük 1 liter vízzel, és megszórjuk szárított tárkonnyal. Közepes lángon puhára főzzük.

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, forralunk rajta egyet és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése