Nálunk az úgy van, hogy senki nem szereti a hagyományos rakott krumplit.
A férjemnek az a baja, hogy nincs benne hús, a lányom meg akar tőle fulladni (jelzem, én is 🙂), nekem meg gyerekkorom óta nem tartozik a kedvencek közé.
Ezért született meg ez a recept, ezt mindenki szívesen eszi. Kellően húsos, kellően szaftos, úgyhogy nálunk ilyen a rakott krumpli. 🙂
![]() |
Húsos rakott burgonya |
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 3 db fokhagymagerezd
- 6 ek olíva olaj
- 3 db tojás
- 20 dkg trappista sajt
- 4 dl 20 %-os tejföl
- őrölt bors
- őrölt kömény
- só
- grill fűszer
- pirospaprika
- majoránna
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát 6 felé, a vöröshagymát szeletekre
vágjuk.
Beletesszük egy tepsibe, meglocsoljuk 4 ek olíva olajjal, megszórjuk
pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, grillfűszerrel és majoránnával.
Kb 40 perc alatt 210 fokos sütőben ropogósra sütjük. 10 percenként kivesszük a
sütőből és átforgatjuk.
Amíg sül a hagymás burgonya, elkészítjük a csirkemellet. Alaposan
megmossuk, majd kockára vágjuk.
Egy serpenyőben 2 ek olíva olajon elkezdjük
pirítani. Megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
és készre pirítjuk.
A 3 tojást 10 perc alatt keményre főzzük. Amikor elkészült, hideg
vízbe áztatjuk, megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
Amikor elkészült a burgonya, hozzáadjuk a pirított csirkemellet, a
tejfölt, a reszelt sajt felét és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint még
sózhatjuk, majd egy hőálló tálba rendezzük.
Ezután rátesszük a tojás szeleteket és megszórjuk a maradék
sajttal. 220 fokon kb 20 perc alatt pirosra sütjük.
Bármilyen ecetes salátával, vagy csemege uborkával tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése