Nagyon szeretem a
tzatzikit, de mostanában annyit ettem belőle, hogy meguntam. Voltam is bajban,
mert gyros-t készítettem vacsorára, és emellé nálam elengedhetetlen alkatrész a
tzatziki. 🙂 Gondoltam hát, hogy ha kicsit felturbózom, talán nagy duzzogva újra
megeszem. 🙂
Hozzávalók:
- 1 kígyó uborka
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 közepes lilahagyma
- 200 g natúr joghurt
- 100 g feta sajt
- só, bors, oregánó
A zöldségeket nagylyukú
reszelőn lereszeljük. Én robotgépet használtam, mert van hozzá ilyen betét, úgyhogy kb. 20
másodperc alatt megvolt. 🙂
Besózzuk és félre tesszük.
Egy tálban összekeverjük
a joghurtot a finomra reszelt fokhagymával, megszórjuk borssal és oregánóval.
Apróra szeleteljük a feta
sajtot és azt is az öntetbe keverjük.
A zöldségekből alaposan
kinyomkodjuk a nedvességet, majd a joghurtos keverékhez adjuk és alaposan
összekeverjük.
Kis időre hűtőbe tesszük,
hogy összeérjenek az ízek.
Gyroshoz, sült- vagy
rántott ételekhez kiváló köret lehet belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése