Kedves férjem nagy
kedvence ez az étel. Már egy ideje emlegette, hogy szívesen megenné, de mindig
valami más került az asztalra. Általában valami zsírosabb húsból készítem, de
bármilyen húst felhasználhatunk hozzá. Én azért szeretem a zsírosabbat, mert
nem szárad ki, és finom omlós lesz akkor is, ha sütőben sül.
Souvlaki |
Hozzávalók:
- 500 g sertés tarja
- 1 citrom leve
- 5 ek. olíva olaj
- 1 tk. oregánó
- 1/2 mk. őrölt kömény
- 3 csipet őrölt bors
- 1 csapott tk. só
(A fűszer mennyiségeket
természetesen ízlés szerint változtathatjuk, én ennyit tettem bele.)
Elkészítés:
A húst nagyobb kockára
vágjuk, ráöntjük a citromlevet, az olajat és befűszerezzük. Alaposan
összekeverjük és egy jól záródó műanyag dobozban 3-4 órát a hűtőben pácoljuk.
Én egy éjszakára tettem a hűtőbe, de nem muszáj ilyen sokáig.
A húsdarabokat vízbe
áztatott fanyársakra húzzuk, majd grillen, serpenyőben, vagy akár sütőben
megsütjük.
Én most elektromos
grillen sütöttem, de készítettem már sütőben is. Ilyenkor enyhén olajozott
sütőpapírral bélelt tepsire fektetem a nyársakat, és lefedem alufóliával.
180-190 fokon sütöm kb. 45 percet, majd leveszem a fóliát és néha megforgatva,
200 fokon arany barnára pirítom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése