2015. június 10., szerda

Pudingos alma leves

Emlékszem, amikor az általános iskolában gyümölcs leves volt ebédre, mindig forrón tették elénk. Őszintén szólva a víz vert tőle. Aztán később, amikor a munkahelyemen is részese lehettem a gyermek étkeztetés gyönyöreinek, szintén melegen adták. Szerintem ez a gyümölcs leves meggyalázása, de ezzel nincs mit tenni. :)
Ma már vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy minden nap én dönthetem el, mi és milyen formában kerül az asztalra. Így büszkén mondhatom, hogy a forró gyümölcs leves nem szerepel a repertoáromban. :) Viszont hidegen nagyon szeretjük bármilyen gyümölcsből és elég gyakran el is készítem. Ez az alma leves is gyakori vendég nálunk, főleg amikor a nagy nyári melegben nem esik jól semmi meleg étel.
 
Pudingos alma leves
Hozzávalók:
  • 4 nagy szem alma
  • 10 szem szegfűszeg
  • fahéj
  • cukor
  • citromlé
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej

Elkészítés:

Megpucoljuk az almát, falatnyi darabokra vágjuk, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük kb. 8 dl vízzel, beletesszük a szegfűszeget, ízlés szerint cukrot (nálam ez 6 ek. barna cukor volt), fahéjat (nálam 3 csipet)  és elkezdjük forralni.
Amikor megpuhult az alma, lehúzzuk az edényt a tűzről. Hideg tejben elkeverjük a pudingport, majd az almához adjuk. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön felforraljuk. Levesszük a tűzről és ízlés szerint citromlevet adunk hozzá (én egy közepes citrom felét facsartam bele).

Alaposan lehűtjük, majd hűtőben tároljuk a fogyasztásig. Persze aki szereti, melegen is fogyaszthatja.  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése