Sokszor láttam már
különböző főző műsorokban ezt a receptet és mindig nagyon tetszett. Pár hónapja
készítettem el először, és nagy sikere volt. Igaz, hogy az eredeti receptben
nincs borsó, és a fűszerezése is picit más, de nekünk így ízlik. 😊
Hozzávalók:
A raguhoz:
- 3 ek. olíva olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250g darált hús
- 150 g sárgarépa
- 150 g zellergumó
- 150 g zöldborsó
- 1 közepes paradicsom
- 1 kisebb tv paprika
- só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
- 2 ek. petrezselyemzöld
- 500 g burgonya
- 50 g vaj
- 150 ml tej
- 2 ek. parmezán (elhagyható)
- 1 csipet szerecsendió
Az apróra vágott
vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük az olajon. Sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával. Felöntjük kb 1 dl
vízzel, hozzáadjuk a darált húst, az apró kockára vágott répát, zellert,
paradicsomot, paprikát, és a borsót. Addig főzzük a ragut, amíg minden meg nem
puhul, aztán magasabb lángon kissé lepirítjuk. Arra törekedjünk, hogy minél
kevesebb nedvesség maradjon benne.
Ha nem olyan a főzőedényünk
amit sütőben is lehet használni, akkor tegyük át a ragut egy tűzálló tálba,
vagy tepsibe.
Sós vízben megfőzzük a
kockára vágott burgonyát, majd a vaj,a tej és a szerecsendió hozzáadásával
elkészítjük a burgonya pürét. Hagyjuk kissé sűrűbbre, ne tegyünk bele túl sok
tejet. Aki szereti, tehet bele parmezánt, nagyon jó ízt ad neki és szebben
pirul meg a sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése