Valami finom, húsmentes
vacsorára vágytam, és mivel itt a cukkini szezon, nem volt kérdés, hogy mi lesz
az egyik alapanyag. A cukkinit bármikor, bármilyen formában szívesen megeszem,
mert az egyik kedvenc zöldségem. A fűszerezés csak rajtunk múlik, sok
féle képpen variálhatjuk. Nekem most egy indiai jellegűre esett a választásom,
de lehet olasz vagy kínai íz világot is bele csempészni.
Az omlett összehajtását
még gyakorolnom kell, mert így tele zöldséggel nagyon nehezen boldogultam vele.
Több helyen el is akart törni, de nagy küzdelem árán belevarázsoltam a
tányérba. 😊 Látszik is a fotón, hogy nem egy profi keze alól került ki, de
meggyőztem magam, hogy az íze a lényeg, nem pedig a külleme. 😊
Hozzávalók:- 2 ek. kókuszolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 közepes paradicsom
- 1 kisebb cukkini
- 2 tojás
- 50 ml főzőtejszín
- 5 db apró mozzarella golyó
- 1 nagy marék rukkola saláta (elhagyható)
- só, bors
- 1 csipet kurkuma
- 1 csipet chili pehely
- 1 csipet őrölt koriander
- 2 csipet curry por
Természetesen a fűszerek
arányát úgy variáljuk, ahogy az ízlésünknek megfelel.
Elkészítés:
A karikára vágott
vöröshagymát megpirítjuk a kókuszolajon. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a
karikára vágott cukkinit, és a fűszereket. Ha megpirult, hozzáadjuk a fél
karikára vágott paradicsomot.
Egy tálban kikeverjük a
tojásokat a tejszínnel, és egy kicsit megsózzuk. Ráöntjük a zöldségekre,
rátesszük a tetejére a félbe vágott mozzarella golyókat, és készre sütjük.
A kész omlettre
igazgatjuk a rukkolát, majd az egészet félbe hajtjuk.
Aki szeretné,
meglocsolhatja egy kis natúr joghurttal is, jól ellensúlyozza a csípős,
fűszeres ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése