Megint egy húsmentes fogás az egészséges táplálkozás jegyében. 🙂
Először nagy lelkesedéssel eldöntöttem, hogy főtt barna rizzsel fogom tálalni a ragut, mert hogy az milyen jó hatással van a szervezetre, és a diétámba is passzol és vigyázok az egész család egészségére satöbbi satöbbi ...
Meg is főztem a rizst, de egy "gusztusos" labda lett belőle. Szóval a barna rizs főzését hangyányit még gyakorolni kell. 🙂
Vettem egy mély levegőt, gondoltam lapozzunk! Nem veszi el a kedvem, majd lesz belőle zöldséges rizspogácsa, vagy valami hasonló...
Így aztán főztem szarvacska tésztát, hogy a családnak ne kelljen azt az isssteni barna rizst enni. Én hős voltam, rizseztem. A raguval összekeverve egész ehető volt. 🙂
Hozzávalók:
- 3 ek. olíva olaj
- 1 nagy padlizsán
- 1 zöld paprika
- 1 piros pritamin paprika
- 2 marék zöldborsó
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagy sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2 ek paradicsom püré
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 dl húsleves
- 250 g szarvacska tészta
- só, bors, őrölt kömény
- cukor
Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát
megfuttatjuk az olajon. Beletesszük az apróra vágott paprikákat és
paradicsomot, belereszeljük a répát és a hámozott padlizsánt. Sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd beleszórjuk a borsót is.
Teszünk bele paradicsompürét és felöntjük kb. 2 dl
húslevessel. Ízlés szerint tehetünk bele egy kis cukrot is, hogy ellensúlyozzuk
a paradicsom savasságát. Lassú tűzön főzzük, amíg minden jól meg nem puhul.
A
végén beleöntjük a főzőtejszínt, majd még egyet forralunk rajta, amíg be nem
sűrűsödik.
Az elkészült raguhoz adjuk a sós vízben kifőzött tésztát és
alaposan összekeverjük.
Reszelt sajttal a tetején tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése