Már sokszor eszembe jutott, hogy meg kéne kóstolni az
édesburgonyát. Mindig csak halogattam,de végre a tettek mezejére léptem 🙂.
Amikor frissen sülten kivesszük a
sütőből, egész finom, de később amikor már nem ropogós, nekem olyan mint a
sütőtök.
Sült édesburgonya |
Hozzávalók:
- 2 nagyobb darab édesburgonya
- só, bors, grillfűszer, őrölt gyömbér
A megtisztított és hasábokra vágott burgonyát sós vízben,
forrástól számítva 5 percig főzzük.
Leszűrjük róla a vizet, megszórjuk grillfűszerrel, őrölt
gyömbérrel, majd megborsozzuk. Meglocsoljuk olíva olajjal és elrendezzük egy
sütőpapírral bélelt tepsiben.
230 fokos sütőben, ha tehetjük grill fokozaton sütjük amíg
ropogós nem lesz. Figyeljünk oda rá, mert könnyen megéghet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése