Volt egy jó adag maradék főtt fusilli tésztám. Rövid
gondolkodás után ez az egyszerű, de finom tészta étel készült belőle. A
kislányom úgy tömte be, mintha egy hete nem kapott volna enni. 🙂 Így biztosan
állíthatom, hogy nagyon jól sikerült, mert nála keményebb kritikus a világon
nincs. 🙂
- 125 g bacon szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olíva olaj
- 3 ek. paradicsom püré
- 4 közepes paradicsom
- 1/2 csokor petrezselyem zöld
- 1 marék friss bazsalikom
- 150 ml főzőtejszín
- 200 g krémsajt
- 50 g reszelt sajt
- 3 csipet snidling
- 450 g főtt tészta
- só, bors, őrölt kömény, oregánó, cukor
Az olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott bacon
szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát és a reszelt fokhagymát. Picit sózzuk,
mert a szalonna is sós, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
3 paradicsomot meghámozunk, apró darabokra vágjuk majd a
szalonnás hagymához keverjük a paradicsom pürével együtt. Megszórjuk egy kevés
cukorral, majd kb. másfél dl víz hozzáadásával az egészet puhára főzzük.
Ha elkészült, hozzáadjuk a krémsajtot és a főzőtejszínt,
majd addig forraljuk, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.
Hozzákeverjük a főtt
tésztát, majd az egészet egy hőálló tálba tesszük.
Rászeletelünk a tészta tetejére egy paradicsomot,
ráreszeljük a sajtot és megszórjuk aprított snidlinggel.
220 fokos sütőben rápirítjuk a sajtot.
Ha tehetjük, süssük
felső grill fokozaton, mert úgy pillanatok alatt rápirul a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése