2015. május 27., szerda

Sajtkrémes-paradicsomos fusilli

Volt egy jó adag maradék főtt fusilli tésztám. Rövid gondolkodás után ez az egyszerű, de finom tészta étel készült belőle. A kislányom úgy tömte be, mintha egy hete nem kapott volna enni. 🙂 Így biztosan állíthatom, hogy nagyon jól sikerült, mert nála keményebb kritikus a világon nincs. 🙂
 
Sajtkrémes-paradicsomos fusilli

Hozzávalók:


  • 125 g bacon szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • 3 ek. paradicsom püré
  • 4 közepes paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem zöld
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 150 ml főzőtejszín
  • 200 g krémsajt
  • 50 g reszelt sajt
  • 3 csipet snidling
  • 450 g főtt tészta
  • só, bors, őrölt kömény, oregánó, cukor

 Elkészítés:

Az olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott bacon szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát és a reszelt fokhagymát. Picit sózzuk, mert a szalonna is sós, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
3 paradicsomot meghámozunk, apró darabokra vágjuk majd a szalonnás hagymához keverjük a paradicsom pürével együtt. Megszórjuk egy kevés cukorral, majd kb. másfél dl víz hozzáadásával az egészet puhára főzzük.


Ha elkészült, hozzáadjuk a krémsajtot és a főzőtejszínt, majd addig forraljuk, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. 


Hozzákeverjük a főtt tésztát, majd az egészet egy hőálló tálba tesszük.


Rászeletelünk a tészta tetejére egy paradicsomot, ráreszeljük a sajtot és megszórjuk aprított snidlinggel.



220 fokos sütőben rápirítjuk a sajtot. 


Ha tehetjük, süssük felső grill fokozaton, mert úgy pillanatok alatt rápirul a sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése